Ma ei ole juba peaaegu kuu aega midagi teinud ... minu jaoks uskumatult pikk aeg :)
Lõpuks oli hetk aega ja põhjus midagi teha.
Mõtetes kummitas mustsõstar, maitsestamata jogurt ja veel midagi .. midagi mida ei osanud kindlalt määratleda . Probleem seisnes selles, et kuidas kaunistada - olgu öeldud, et õiget kaunistust ei jõudnud tegema hakata ja viimasel hetkel maandusid tordi peale mustsõstrad.
Üheks tegemise argumendiks sai ka Nami-Nami teema: Kokkame koos # 13: Tort Isamaale/Isamaaline tort . Ette rutates/ tagant järgi on teiste ühises kokkamises osalenute tordid ikka väga uhked ...
Põhi:
biskviit 2 munast (siitsamast blogist 4 munaga biskviit poole kogusega)
1. täidis mustsõstrakate
u 400 ml mustsõstraidkuuma vett niipalju et kataks kergelt marjad, ja veel veidi hiljem lisamiseks
2 spl suhkrut
želatiini 500 ml vedeliku tarretamiseks, 50 ml vett paisutamiseks
(peotäis musti sõstraid tordipõhjale panemiseks)
Püreestasin marjad vee ja suhkruga, aiasin läbi sõela, et tükke ei jääks sisse ning lisasin veel vett, et 450 ml mustsõstrapüreed saaks.
2.täidis jogurti-kamakate
1,5 topsi maitsestamata Gefiluse jogurtit(u 700 ml)
2 topsi vahukoort (400 ml, võib vahustada aga mina seda ei teinud)
4 spl kama(ikka paraja kuhjaga)
4 spl suhkrut( jällegi paraja kuhjaga)
želatiini 1,2 l vedeliku tarretamiseks ja vett 50-75 ml
Segasin jogurti kama ja suhkruga ning lasin seista kuni tegin mustsõstrakatte valmis, alles siis lisasin kamale vahukoore. Pintseldasin tordipõhja mustsõstravedelikuga ja lisasin ülejäänud mustsõstravedelikule sulatatud želatiini ise mustsõstravedelikku pidevalt segades. Katsin tordipõhja mustsõstravedelikuga - järgmine kord paneks põhjale ka terveid musti sõstraid, need teeks koogi hapukamaks (tundsin mustsõstra hapususest puudust).
panin põhja külmkappi ja hakaksin kamakattele mõeldud želatiini sulatama. Kontrollisin, et külmkapis olev põhi on tarretunud ja siis segasin sulanud želatiini kamamassiga( ettevaatust, kui kamamass on jahe siis osa kamamassist segada eelnevalt želatiiniga ja siis alles lisada pidevalt segades želatiin kamamassile).
Kamamass valada ettevaatlikult mustsõstrakattele ja panna uuesti külma.
Valmis peaks tort olema kahe-kolme tunniga aga siiski on kindlam hoida torti üle öö külmkapis.
2 kommentaari:
Kiilike, aga lihtsuses peitub ju võlu :) Tundub väga maitsev ja hää..
Nii ahvatlev tort! Kohe rabaks tki kui saaks. ;)
Postita kommentaar