03 veebruar, 2008

Sokolaaditort

Retsept on võetud raamatust Tordid (100 rooga). Muudetud on veidi koguseid, sest vormi suurus oli teistsugune.


Tort on hea aga ..... sobib tõsisele shokohoolikule .Sööjate arvates peab kõrval olema tass musta kohvi ja tordilõik üsna õhuke( sest muidu kaob nauding suurde suutäide ära). Hea oleks kui katte osa oleks veidi õhem st katet vähem.




Põhi:
285 gr digestive küpsiseid (originaalis 250 gr)
135 gr võid (100)
1,5 tl kaneeli-suhkrusegu (1 tl)


Vahele:
50 gr mandlilaaste


Täidis:
700 gr tumedat soklaadi(kasutasin 300 gr Kalevipoja ja 400 gr Bitterit) (originaalis 600gr Bitterit nt)
200 gr võid
6 dl vahukoort (5 dl)
4 spl Amaretot(originaali ehk Disaronno)
100 gr jahvatatud mandleid


Kuumuta vahukoor ja või potis keemiseni, jahuta veidi ja lisa tükeldatud sokolaad. Sega ühtlaseks massiks. Lisa mandlijahu, jahuta veel veidi ja lisa liköör. Purusta küpsised ning sega sulatatud või ja kaneeliga. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud vormi põhjale ning raputa üle mandlilaastudega, vala peale sokolaadisegu. Hoia külmkapis vähemalt 6 tundi või üle öö. Tõsta vormist serveerimisalusele ja serveeri.

1 kommentaar:

Evelin ütles ...

oh, tundub väga suussulav kook olevat! just need jahvatatud mandlid ja aamretto teevad küll ap nõnda heaks:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...