Seekord oli kavatsus leida mõni uus keeks ... aga retsepte sirvides jäi silma see müsliga küpsetis - jah, just nimelt küpsetis. Suu tahaks öelda et "müslileib" aga õigem oleks vist siiski "müslisai". See küpsetis sõltub rohkem kui ükski teine asi sellest mida sinna sisse paned. Mida parema müsli(loe: omale meelepärase) paned seda parem tuleb ka küpsetis. Minul oli selleks Brügge Gourmet Shokolaadimüsli .
Väga hästi sobib maitsestamata toorjuustuga hommikukohvi juurde(kui selleks ajaks veel midagi järgi on- eeldusel, et eelneval õhtul küpsetati) ning sama hea on ka leigena külma piimaga süües.
Need valged tükid leiva sees on kaerahelbed.
150 gr müsli(puuviljamüsli ), võiks siiski olla vähese rasvasisaldusega(panin 200gr)
320 ml piima
1 muna
200 gr jahu(võib asendada täisterajahuga 1/2 osas)
1 spl triiki küpsetuspulbrit(ei ole liiga palju, maitset ei jäänud)
60 gr pruuni suhkrut(ise kasutasin demerera suhkrut- originaalis peaks panema 80 gr aga siis läheks paris magusaks)
1/2 tl kaneeli
võid vormi määrimiseks(silikooni pole vaja määrida vaid loputada veega üle)
Valmistamine:
Müsli muna-piimasegusse seisma panna vähemalt 10 minutiks. Kui vähem seisab jäävad kaerahelbed kuivaks ja krõmpsusk ka küpsetises- ise hoiaks järgmine kord u 20 minutit(originaalretseptis oli soovitatud hoida 5 minutit).
Jahu, küpsetuspulber, sool ja suhkur omavahel segada. Müsli -piimasegi lisada jahule ja korralikult läbi segada. Taigen võiga määritud vormi panna ja küpsetada 180 kraadi juures 50-60 minutit( küpsetasin silikoonvormis 180 kraadiga pöörõhuga ahjus 45 minutit).
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar