24 veebruar, 2008

Lemon meringue pie

Palju õnne sünnipäevaks meie riigile!


Seekordne magustoit sai tehtud tänu sellele, et pilt ajakirjas oli niiii ahvatlev.


Isegi maitse oli hea aga .... see ei olnud see mida olin oodanud pildi põhjal(meenub lapsepõlves kuuldud ütlus, et kõik ei ole kuld mis hiilgab ehk kõik isuäratav ei pruugi olla kõige parem).
Aga inspiratsiooni annab see kook kindlasti .... põhi tasuks välja vahetada mõne muu sidrunikreemi vastu:)
Retsept on võetud ajakirjast "Taste of Home" December/January 2008




koostisained:

1/2 cup suhkrut
1/4 cup maisijahu
noaotsatäis soola
2 cups külma vett
2 munakollast,lahtiklopitult
3 tl sidrunimahla(panin veidi rohkem)
1 tl riivitud sidrunikoort
1 tl võid
kate:
3 munavalget
1/8 tl cream of tartar
6 tl suhkrut

Maisijahu,suhkur ja sool segada omavahel ja lisada külm vesi. Ajada keema aeg-ajalt segades ja lasta keeda u 2 minutit. Vähendada kuumust ja lasta veel 2 minutit keeda. Segada tuleb kogu aeg ,sest see mass tahab igal võimalikul hetkel potipõhja kinnituda:) . Võta pott tulelt ja vala osa lahtiklopitud munakollastele mida ise samal ajal segad. Kui kollased on segunenud vala kollasesegu potti tagasi ning lisa sidrunimahl ja riivitud sirdrun ning või. Sega korralikult läbi või kuni või sulanud on.Hoia saadud segu soojana ja vahusta munavalged lisades suhkru kõvale munavahule 1tl haaval. Ceream of tartar asemel võib kasutada sidrunihapet või äädikat aga siis ikka imevähe. Sidrunikreem/mass panna ahjuvormi ja katta munavalgevahuga. Ilusam jääb kui munavalgevahust pritsida tordipritsiga tupsud põhjale aga võib ka lihtsalt laiali määrida ja tekitada siis lusikaga servasid-tornikesi lusikaga. Küpsetada 180 kraadi juures u 15-17 minutit

3 kommentaari:

qsti ütles ...

Olengi luurel! :)

Hmm, ma suur lemon meringue pie fänn, pean selle retsepti ka järgi proovima.

Aga mis sel põhjaosal viga oli?

Anneli ütles ...

Nii nagu juba kirjutasin, siis maitsel nagu polnud viga aga mingil põhjusel kujutasin seda põhja tekstuuri kuidagi teisiti ette.
Minu jaoks tundus veidi "klimbi" sarnane - nüüd hirmutan võimalikud järgijad ära aga ... tegelikkuses ei jäänud ma ju ise ka sellega rahule- ent äkki peabki selline olema.
Muidugi on võimalik, et keetsin seda liiga kaua eelnevalt - aga ausalt öeldes puudus mul igasugune eelnev kogemus ja ka võrdlusmoment.

Qsti: kas Sul on blogis midagi sarnast üleval ka? Kui soovid siis võin ka originaalretsepti kopida (meilitsi).

qsti ütles ...

Ma olen alati nii teinud, et eraldi põhi (liivataigen), selle peal see lemon curd ja siis munavalge. Mulle ei meeldi see "Segada tuleb kogu aeg ,sest see mass tahab igal võimalikul hetkel potipõhja kinnituda:) "-osa :P

Aga mul kapis purgike valmis lime curd'i, peaks sellega tegema, saab väiksema vaevaga.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...