15 detsember, 2007

Sokolaadi-banaanikeeks

Seda kooki on lihtne teha ..... või lasta toasoojas seista (või unustada külmkappi tagasi panna), banaanid katki tampida kahvliga, sokolaad väiksemateks tükkideks murda/purustada ja ülejäänud koostisained kokku segada.

Maitselt .... mm tahaks öelda midagi aga siis ehmataks ära ja keegi ei proovikski .
Lõhn .... päris aus lõhn sokolaadist ja küpsest banaanist ahjus .... mõlemad head asjad(.. kuidas kellelegi) ja tegelikult ka päris nauditav lõhn.
..... ja maitse - väga hea tegelikult kuigi ma ei armasta banaani mida on mingilgi viisil soojendatud(ausalt öeldes lausa jälestan) .


Keeks peaks jääma väljast krõbe ja sees selline kergelt "lints"(kes kuidas aru saab nüüd aga ... selline nätske ehk "smatschig")
Ja banaanid mida siin kasutada sobib on tõsiselt üleküpsenud st mida kollasemad ja mida rohkem pruune täppe koore peal on seda parema maitsega tuleb keeks.

Retsept on võetud chefkoch.de lehelt ja seekord ei ole muutusi teinud.



130 gr suhkrut
115 gr margariini või võid
2 suurt muna
3 spl hapupiima või piima
1 tl küpsetuspulbrit
345 gr jahu
200 gr sokolaadi(ise tegin 120 gr sokolaadi)
50 gr kakaod
1 kotike vaniljesuhkrut e 2 tl vaniljesuhkrut


Ahi 175 kraadi juurde sooja panna. Sulanud või suhkruga vahustada, lisada lahtiklopitud munad. Banaanid koorida ja 2 tükki pudruks tampida, 1 tükkideks lõigata, lisada või-muna segule. Kakao lisada ja korralikult läbi segada. Järgmisena küpsetuspulber ja jahu segada ja lisada taignale. Hakitud sokolaad ja vaniljesuhkur lisada viimastena taignasse.
Küpsetada 40-45 minutit 175 kraadi juures.

Tegin ilma pöördõhuta ja küpsetasin 50 minutit. Sain suht kuiva sisuga keeksi. Arvan, et tegelikult peaks kasutama pöördõhku ka ja siis etteantud ajast kinni pidama.
Sobib nii pidulauale kui lihtsalt kohvi kõrvale aga ka lastele hommikusöögiks.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...