Aga .... see stolle on kuivem kui Dresdeni stollen. Samas kohvilauas on täitsa hea!
Retsept on võetud Cefkoch.de-st ja muudetud dr.Oetkeri retseptile sarnaseks ....
Koostisained:
150 gr margariini (võib olla ka madala rasvasisaldusega)
200 gr suhkrut(võib vähem panna aga siis peaks lisama nt kuivatatud ja rummis immutatud aprikoose vms)
2 muna
riivitud sidruni koort või RUF Zitronen Aroma
250 gr kohupiima(soovitav lahja ja võiks olla teraline)
500 gr jahu
1 pakike küpsetuspulbrit( u 2 tl triiki täis)
0,75 dl rummi
200 gr rosinaid
1/2 pudelikest mõrumandli essentsi
1/2 pudelikest Butter Vanilla essentsi
Pärast määrimiseks sulatatud margariini/võid ja tuhksuhkrut peale puistamiseks.
Rosinad rummiga seisma panna(võiks juba eelmisel õhtul).Pehme margariin, suhkur vahustada, lisada ükshaaval munad ning riivitud sidrunikoor ja vahustada ühtlaseks massiks. Jahu ja küpsetuspulber segada omavahel ja lisada margariini-munamassile. Lisada ka rosinad ja mikseri taignakonksudega segada korralikult läbi. Taigen kaheks osaks teha ja vormida kaks saiapätsi . Eelkuumutatud ahjus 175 kraadi juures 60 minutit küpsetada. Ahjust välja võttes pintseldada stolled sulatatud margariiniga ja puistata üle tuhksuhkruga.
- Kui kasutada ka muid kuivatatud puuvilju siis võiks need enne väiksemaks hakkida(aprikoosid) ja panna kos rosinatega rummi sisse- rummi kogust võib suurendada kuni 1dl-ni.
- Ahi oleks hea panna soojenema 225 kraadi juurde ja kui ahi soe on ning stollesid ahju panema hakata alandada temperatuur 175 kraadini.
- Essentsid võib ära jätta aga siis on maitse veidi tagasihoidlikum
- Pätsid võiksid olla vormimisel suhteliselt kitsad ja kõrged.
- Nii nagu stolledega ikka tuleb ka see peale jahtumist pakkida fooliumisse. Fooliumi ja stolle vahele peab jääma kerge õhuruum, et sai saaks "hingata"
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar