03 detsember, 2007

Vaarika-kohupiimakook

Seekord siis tulevad järjest kahe küpsetise retseptid. Neelud käisid kohupiimakoogi järgi aga .... suuri kooke ei lubata enam küpsetada(tihti) ja ega need figuurile ka eriti hästi ei mõju, nii saigi tehtud 5 tartaletti. Kasutasin liivataigent ja peale vaarikamoosi ning kohupiima-hapukoore-muna segu. Mõtetes mõlkus ka kook kohupiimast ja kookoshelvestest.... aga kookoshelbed küpsetstes ei meeldi mitte kõigile pereliikmetele .... seega peitsin neid ka selle koogi sisse:) ja siis oli ju vaja ka kuidagi kaunistada kooki ..... nii tuli mängu ka sokolaad:)

Pildi tegemiseks võtsin ainult ühe koogi algul vormis välja .... ja niikaua kui fotokat tõin jasättisin olid degusteerijad oma töö juba teinud ....





Taigen:
200 gr jahu
100 gr võid või küpsetusmargariini
70 gr tuhksuhkrut
1 muna
vaniljesuhkrut


Sõelutud jahule lisada ülejäänud ained ja sõtkuda ühtseks massiks.Seda võib teha mikseri taignakonksudega aga ise eelistan teha käega. Panna külma u 30 minutiks. Eelküpsetada u10 minutit 200 kraadi juures.
Surun taigna vormidesse, katan küpsetuspaberiga ja panen küps.paberi peale kuiv.herned ning eelküpsetan u10 minutit(servad hakkavad kollakas-pruunikaks tõmbama.
Sõltub muna suurusest kas jahu tuleb veidi lisada või mitte (tainas tuleb hästi käe küljest lahti kui teise käe sõrmedega veidi rullida st ei kleebi)




Täidis:
teelusikatäis vaarikamoosi igasse tartaletti taigna peale(peale eelküpsetust)
1/2 pakki kohupiima
1 muna
u 0,75dl hapukoort
u 10-15 gr sulatatud sokolaadi soovi korral



Moos eelküpsetatud taignale laiali määrida, katta kohupiimamassiga(u 2spl igasse vormi) ja soovi korral kaunistada vedela sokolaadiga ning panna ahju 200 kraadisesse u 12 minutiks(kuni kohupiim läbi küpseb(kerkib kergelt ja kollakaks muutub)

Kokku 5 tartaletti, 1 tartalettis ol 461kcal. Aga tegelikult võiks ühe tartaleti pooleks lõigata ja magusa isu rahuldamiseks piisabki sellest:)

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...