Lehed

10 detsember, 2007

Piparkoogitaigen

Täiskogus on see mille küll kirja panen aga kui soov on teha ainult veidi(nt et lapsed saaks ise piparkooke vormida ja küpsetada või kui ei sööda eriti piparkooke) siis oleks mõistlik jagada kogused 2-ga.

1,5 kg suhkrut siirupiks + 150 gr suhkrut
1,5 kl keeva vett
600 gr rasvainet(võid/margariini)
maitseained(kaneel,nelk, apelsinikoor,muskaatpähkel, kardemon vaniljet, inveri) või piparkoogi maitseainet.
1/2 tl soodat
500 gr hapukoort
2 kg jahu

Maitseainete koguseid ei ole andnud, sest maitsed on erinevad.
Suhkur kõrvetada, lisada keev vesi- ettevaatust !!!! pritsib koledal kombel!!! Kui veidi rahunenud siis lisada ka ülejäänud suhkur ja maitseained. Keeta u 5 minutit. Jätta jahtuma. Kui juba piisavalt jahtunud siis lisada hapukoor ja segada. Lisada ka jahu ning sõtkuda taigen.Jahu lisada osadena st algul pool kogusest ja siis vähehaaval kuni on parajalt tugev. Arvesta, et külmkapis tõmbab veelgi kõvemaks ja kuivemaks!
Hea oleks vähemalt paar päeva lasta külmas seista.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...