07 detsember, 2007

Pehme piparkook


Retsept pärineb Pere ja Kodu retseptilisast. Olen seda kooki teinud mitu aastat aga alati plaadikoogina .... ja nii peakski seda tegema, sest muidu ei aurustu liigne niiskus koogist(lugege: vormikoogina teha pole hea idee!)




Kogused mis originaalis on:


5 kohvitassitäit keefiri või hapupiima


5 tassi suhkrut


3 tl kaneeli


3 tl jahvatatud nelki


1 spl söögisoodat


1/2 klaasi pohlamoosi


6-7 tassi nisujahu


150 gr margariini


Võta suur kauss, mõõda sinna keefir ja suhkur ning sega. Lisa jahu, sooda,nelk ja kaneel. Lõpuks pane hulka pohlamoos ja sulatatud margariin ningsega korralikult. Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud plaadile(paber peaks ulatuma plaadi ülemise servani. Küpseta 200 kraadises ahjus 40 minutit. Enne ahjust välja võtmist kontrollida küpsust:)

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Nii lihtne ja kena kaunistus!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...