01 november, 2007

Räimed/kilud purgis


Ehk selline veidi jändamist vajav võileivakate mis sobib ka väga hästi keedetud kartuli kõrvale.

Kalad puhastada(sh pead), panna soolaga u 2 tunniks seisma. Segada veest ja äädikast marinaad(mitte keeta) - kangust peaks olema nii nagu süldi söömiseks kasutatakse. Soolvesi ära kallata ja kaladele kallata marinaadi niipalju et kalad oleks kaetud. Kui teha kiludest siis peaks kalad seisma u 3-4 tundi aga kui keskmise suurusega räimedest siis oleks hea panna kalad marinaadi õhtul enne magama minekut ja siis hommikuks on valmis st kala selgroog valge ja fileerimine õnnestub kiiresti. Kui panna kalad u lõuna ajal marinaadi siis arvan,et õhtul hiljem on ka juba valmis(tasub alati proovida kas selgroog on juba valge ja liha tuleb lahti).
Kui kalad valmis ja fileeritud siis võtta puhas klaaspurk ja hakata laduma fileesid kihiti. Kihtide vahele on hea panna õhukesi/peeneid sibularattaid. Iga 2-3 kihi järel oleks hea panna ka veidi õli(aitab säilitada) . Hea kui üks kiht pannakse ühte pidi(st kõht alla ) ja teine kiht ristipidi(ikka kõht alla). Kui kõik laotud lisada jällegi õli ja vajutada kergelt fileesid. Jätta 1 ööks seisma - järgmisel päeval valmis söömiseks.
Sibula asemel võib kasutada ka küüslauku või rohelist tilli(millegipärast kardan ise, et tilli lisamisel säilivusaeg lüheneb). Ollen kuulnud et on tehtud ka tsilliga:)

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...