Kerge, põneva maitsega toit mida söövad ka lapsed hea meelega.
Küüliku liha tükeldatult, u 700 gr
õli
peotäis kuivatatud ploome
1 kaneelikoor
musta pipart, värskelt jahvatatult
soola
vett
u 100 ml vahukoort
kastmepaksendajat või jahu-veesegu( 1 kuhjaga tl jahu ja 100 ml vett)
Küüliku tükid* pruunistada pannil , maitsestada pipraga ja panna madalasse laia põhjaga potti. Lisada vett nii, et liha täielikult kaetud ei oleks ja panna ploomid ning kaneelikang liha juurde. Hautada tasasel tulel liha pehmeks . Võtta liha ja kaneelikang vedelikust välja ja lisada koor. Lasta kastmel uuesti keema tõusta lisada kastmepaksendaja ning lasta keema tõusta. Serveerida kartuliga.
* enamasti arvestan igale sööjale tüki väljaarvatud esijalad kus mõlemad lähevad tavaliselt ühele sööjale, seljaosa on risti läbi lõigatud ja tüki laius 6-7 cm.
* enamasti arvestan igale sööjale tüki väljaarvatud esijalad kus mõlemad lähevad tavaliselt ühele sööjale, seljaosa on risti läbi lõigatud ja tüki laius 6-7 cm.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar