Juba mõnda aega olen lugenud kuidas nii üks kui teine teeb ise vorstikesi . Tore kui teevad, mina seda ette ei võta - oli minu mõte. Aga viimane lugemine oli liiga mõnus ja pani tegutsema, sedaenam et kavas oli käik Keskturule kust kõik vajaliku sai osta ...
Retsepte tundus alguses kuidagi vähe olevat kuni avastasin namist järgmise kodulehe . Retsepte ja kastmeid leiab sealt rohkem kui vaja.
Esimeseks katsetuseks said Iiri vorstikesed põhiretsept järgi.
Kogused on vaba käega teisendatud ehk mitte täpselt samad kui seal lehel.
680 gr taist sealiha
240 pekki ilma nahata
1 tl soola
värskelt jahvatatud musta pipart
3- 4 kuivatatud salveilehte või majoraani
30 gr riivsaia
jahvatatud inverit
muskaatõit
muskaatpähklit
cayenne pipart
Lase liha ja rasv kaks korda hakklihamasinast läbi ja sega hoolikalt. Maitsesta maitseainetega , maitse ja lisa maitsetaimed ja riivsai. Täida sooled, jälgi et liiga täis ei topi.
Vorstikesed sobivad külmutamiseks kui ka kohe ahjus küpsetamiseks.
3 kommentaari:
Nii toredad vorstikesed.
Ma võtan ja võtan hoogu... eks paista.
Tegelikult ootamatult lihtne tegemine - muidugi ma võtsin ka kergeima retsepti aga ikkagi.
Maitse oli suurepärane - lapsed alguses ei uskunud kui nüüd paar päeva hiljem paluti uuesti teha.
Oh mis kenakesed! Kummaline jah, et see vorstitegu nii ülemüstifitseeritud on. Aega läheb tõesti veits rohkem kui kotletipraadimisele, aga keerulist ju iseenesest midagi siin pole.
Hea meel, et minu juurest indu juurde said:)
Postita kommentaar