28 aprill, 2010

Vaarika-toorjuustu plaadikook

Midagi äsja tehtut ehk sellenädalane küpsetus oli lihtne kook mida sai palju kuid ometigi söödi kiiresti ära.
Koogi tegemiseks oli paar "mõjuvat " põhjust - ei olnud juba kaua midagi küpsetanud ja toorjuustu oli ikka veel liiga palju kodus avatud pakendis(ja tiramisut enam ei tahtnud kuigi mõtted selles suunas olid püsivad).

toorjuustukook pladikoogina


Koogi põhja sisse läks:
2 pakki selga šokolaadi küpsiseid
u 150gr pakk võid

Kattesse läks
1 kg toorjuustu(kasutasin jogurti oma)
4 muna
3 spl kerge kuhjaga jahu
u 2 dl hapukoort
210 gr suhkrut

Lisaks u 200 ml tassitäis külmutatud vaarikaid

Põhja tegemisel küpsised purustada ja segada võiga ... teen seda tavaliselt saumikseri hakkijaga. Küpsetada 165 kraadises pöördõhuga ahjus kuni rasvaine enam ei läigi ja põhi tundub kuivemaks tõmbuv.
Vahepealsel ajal segada toorjuust ja munad ning hapukoor. Lisada jahu ja suhkuru ning segada hoolikalt, soovi korral lisada vaniljesuhkrut ja sidrunikoort.
Eelküpsetatud põhjale panna enamus vaarikatest ja katta ettevaatlikult toorjuustumassiga. Mõned vaarikad panna toorjuustu peale. Küpsetada 165 kraadises pöördõhuga ahjus u 35-40 minutit. Lasta jahtuda ahjus(ahjuuks veidi avatud).

Koogi põhi ja täidis on pehmemapoolsed.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...