30 jaanuar, 2010

Madeleine koogid mooniga

Pannes sahtlisse ühte koogivormi avastasin, et pole ammu oma madeleine vorme kasutanud. Lisaks on ikka veel liiga palju mooniseemneid ... seega oli otsus tehtud.
Kiire tegemine nii taina kui küpsetamise osas ja õhtuse tee või hommikuse kohvi kõrvale suurepärased.


mooni madeline

Vaja läks:
2 muna (valged ja kollased eraldi)
100 gr suhkrut
200 gr jahu
1 tl küpsetuspulbrit
80 gr sulatatud soolast võid(või mage või+ natuke soola)
piima niiaplju et väga paks hapukoor oleks

moonilisand tainasse:
1,5 dl mooniseemneid
2 spl suhkrut
piima niipalju et paks hapukoor tekiks

Moonilisandi tegemiseks jahvatatda seemned 2-3 osas vana hea kohviveskiga peeneks, lisada suhkur ja piim ning segada ühtlaseks.
Taina tegemisel valged vahustada, kollased suhkruga vahustada. Munavahud omavahel segada, lisada moonilisand ning sulatatud jahtunud või ning küpsetuspulbriga segatud jahu. Taina pakksust timmida piima lisamisega.
Küpsetada 220 kraadises ahjus 4 minutit ja 200 kraadises ahjus 4 minutit.
Sellest tainakogusest peaks saama u 32 madeleini. Vorme ei tasu servani täis panna.

4 kommentaari:

tegelinski ütles ...

No ma ei tea... need ON minu kohvitassid, saadud pulmakingiks üle 30 a tagasi...

Anneli ütles ...

No ma ka ei tea :) ... meil ON need koos kohvikannu ja pisikese suhkrutoosiga puhvetkapis seisnud vähemalt samakaua kui mina elanud olen. Aga kahtlustan, et see aeg on pikem, pigem 40-45 aasta kanti.

tegelinski ütles ...

Mul on kohvikann katki ja suhkrutoos on suur, aga tassidele lisaks on kolmes suuruses taldrikuid ja suur vaagen.
Ja vanus umbes-täpselt 35 aastat.
...
Vahva kokkusattumus, et ühel päeval üles riputatud pildid :)

Anneli ütles ...

Taldrikuid pole mina näinudki.
Kokkusattumus on küll peaaegu et uskumatu:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...