See tort peaks meenutama kübarat ... :) .. aga kas meenutab ka?
Seekord siis tort kus vahel kohupiima-vahukooresegu 1 sidruni riivitud koore ja mahlaga. Katteks martsipan ja kaunistused joonistaud Dr Oetkeri sädeleva geeliga.
Biskviite tordis kahes mõõdus.
Torti iseenesest lihtne teha aga kaunistamine võttis u 2h ... ja päris hästi veel välja ei tulnud...
Kuna tahtsin katsetada veidi teistsuguseid biskviitpõhjasid siis oli selle tordi tegemisel kaks erinevat retsepti. Retseptid pärit raamatust Isuäratavad küpsetised(Varrak, 2004, lk 298) Alumine(suurem) põhi on tehtud võiga ja teine ilma võita aga nii, et munad on koos vahustatud. Ette ruttavalt- enam võiga biskviiti ei tee, lihtsalt ei meeldi see tugevus.
I biskviitpõhi
50 gr võid
2 muna
2 dl suhkrut
3 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulber
1 dl piima
Sulata rasvaine ja jäta jahtuma. Vahusta munad ja suhkur. Sega jahu ja küpsetuspulber ning lisa munataignale. Lisa rasvaine ja piim, sega kuni kõik ained on korralikult segunenud. Kalla taigen võitatud vormi. Küpseta 175 kraadises ahjus 40 minutit keskmisel siinil.
Kasutasin 24 cm läbimõõduga vormi.
II biskviitpõhi
4 muna
2 dl suhkrut
1 dl nisujahu
1 dl kartulitärklist
2 tl küpsetuspulbrit
Vahusta munad suhkruga. Sega jahu, kartulitärklis ja küpsetuspulber ning lisa vahustatud munataignale ja sega hästi läbi. Kalla taigen võitatud vormi. Küpseta 175 kraadises ahjus 40 minutit.
Kasutasin 20 cm läbimõõduga vormi.
Täidiseks kihtide vahele läks:
3 pakki vanillikohupiima(mitte kreemi)
400 ml vahukoort
m1 sidruni peenelt riivitud koor ja mahl
200 ml piima + vaniljesuhkrut 1 tl
peaaegu 0,5l haput moosi(nt pohlamoos)
Katteks:
200 ml vahukoort vahustatult
1 toru roosat martipani(päritolumaa Soome)
1/5 toru kollast martsipani(päritolumaa Soome)
dr Oetkeri sädelevat geeli
Schwartau martsipanilehed 5 tk
I biskviitpõhi
50 gr võid
2 muna
2 dl suhkrut
3 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulber
1 dl piima
Sulata rasvaine ja jäta jahtuma. Vahusta munad ja suhkur. Sega jahu ja küpsetuspulber ning lisa munataignale. Lisa rasvaine ja piim, sega kuni kõik ained on korralikult segunenud. Kalla taigen võitatud vormi. Küpseta 175 kraadises ahjus 40 minutit keskmisel siinil.
Kasutasin 24 cm läbimõõduga vormi.
II biskviitpõhi
4 muna
2 dl suhkrut
1 dl nisujahu
1 dl kartulitärklist
2 tl küpsetuspulbrit
Vahusta munad suhkruga. Sega jahu, kartulitärklis ja küpsetuspulber ning lisa vahustatud munataignale ja sega hästi läbi. Kalla taigen võitatud vormi. Küpseta 175 kraadises ahjus 40 minutit.
Kasutasin 20 cm läbimõõduga vormi.
Täidiseks kihtide vahele läks:
3 pakki vanillikohupiima(mitte kreemi)
400 ml vahukoort
m1 sidruni peenelt riivitud koor ja mahl
200 ml piima + vaniljesuhkrut 1 tl
peaaegu 0,5l haput moosi(nt pohlamoos)
Katteks:
200 ml vahukoort vahustatult
1 toru roosat martipani(päritolumaa Soome)
1/5 toru kollast martsipani(päritolumaa Soome)
dr Oetkeri sädelevat geeli
Schwartau martsipanilehed 5 tk
1 kommentaar:
Meenutab ikka kübarat. Mul üsna sarnane, panin pildi nami õhtusöögiteemasse võrdluseks üles ;)
Postita kommentaar