13 november, 2008

Lambakael mee, küüslaugu-soja marinaadis



Soolastoitudega on selline asi, et neid ei tee kunagi kaks korda täpselt ühtemoodi. Ikka saab midagi rohkem ja midagi vähem või jääb mõni maitseaine hoopis ära või asendub teisega. Marinaadis oleku aeg on alati erinev ... ühesõnaga erinevaid muutujaid on liiga palju, et toit saaks sama maitse nagu eelmine kord.





Seekord siis pool lambakaela ja veel paar väikest tükki lambaliha, 4 küünt küüslauku pressitult , törts sojakastet, mett niipalju et piisaks :), kuivatatud estragoni( paljud ei kannata seda aga meie peres vägagi söödav taim), rosmariini ja tüümiani. Maitseained -vedelikud omavahel segada ja hõõruda lammas sisse, lasta maitsestuda vähemalt 2 h küpsetada kuni liha valmis. Seda kui kaua küpsetada saaks öelda orienteeruvalt - sõltub see ju tüki suurusest, lamba vanusest st liha kvaliteedist - minul oli ahjus u 1h 15 minutit.

Lambaga koos läks ahjuvormi veel küüslauguküüsi (niipalju kui viiitsisin koorida - oma kaks peotäit kohe kindlasti), suvikõrvitsa tükke, poolitatud tomatid mis pintseldasin meega ja porganditükke. Soola raputasin lisanditele ja ka lambale aga seda siis kui ahju panema hakkasin. Kõrvale serveerisin kartulisektoreid.

1 kommentaar:

Mustikas ütles ...

Ma alati imestan, miks inimesed ei armasta lammast, nii hõrk ja eriline! Ja küüslauk, tasuta kaasanne ja kohustuslik ja tervislik ja misiganes. Sest pole toitu, mida ma küüslauguta ei tee. Aga lamba kasuka maitse jutt , tänapäeval kohatuna tunduv, marinaadid ja maitsete maailm, roheline tuli, mine poodi ja rakenda fantaasiat. Ma panen porgandit,kui on ka kaalikat ja rohkelt küüslauk, sibulat ja see vürtsikas rasvas põlev lammas, midagi paremat polegi ilmas...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...