Seekordne lahtine pirukas on tehtud sellistest asjadest mis külmkapis alati varuks on ... või peaaegu alati. Täidiseks kasutasin praetud puravikke, suitsukana ja ananassi ning muna-piimasegu(juustu unustasin lihtsalt ära). Põhi tehtud kohupiima- õlitainast.
Põhi:
125 gr kohupiima(maitsestamata ja võimalikult kuiv)
5 spl õli
5 spl piima
200 gr jahu
1/2 pakki küpsetuspulbrit(1 tl )
soola
5 spl õli
5 spl piima
200 gr jahu
1/2 pakki küpsetuspulbrit(1 tl )
soola
Täidiseks:
1 suitsukanakoib
väike ananassikonserv
eelnevalt töödeldud seeni (ise kasutan kuuseriisikaid, liimikuid või puravikke - eelistan kahte viimast)
3 muna
1/2 - 1 kl piima
soola, musta pipart veidi
Valmistamine: Kohupiim õli, piima ja noa otsatäie soolaga segada.Jahu küpsetuspulbriga segada ning lisada jao kaupa kohupiimamassile. Segamiseks oleks hea kasutada mikseri taignasegamiskonkse. Võtmesõna selle taina valmistamisel on: korralik läbisegamine!!
Tainas vormi põhja ja seintele suruda, tükeldatud täidis tainale ja maitsestatud muna-piima segu täidisele kallata. Eelsoojendatud ahjus(200 kraadi) u 30-40 minutit küpsetada ehk kuni pealt ilus kuldpruun on.
NB! tainast jagub vormile mille läbimõõt on 24/26cm. Arvestatud on, et tainast saab 8 lõiku quiche, pizza puhul jagub 1-4 portsioniks.
NB! tainast jagub vormile mille läbimõõt on 24/26cm. Arvestatud on, et tainast saab 8 lõiku quiche, pizza puhul jagub 1-4 portsioniks.
12 kommentaari:
see põhi imponeerib, tunduvalt lahjem kui kohupiima-muretaigen, mida eile tegin.
Muretaigen on kõvem/muredam aga see kohupiima-õlitaigen on pehme ja mahlasem. Meeldib enamasti neile kes ei armasta "kuiva põhja" .
Minul on selline öli-kohupiima taina retsept magusa koogi jaoks:
400 g jahu
1 spl küpsetuspulbrit
200 g kohupiima
6 spl piima
8 spl öli
100 g suhkrut
1 spl vaniljesuhkrut
(1 muna)
noaotsatäis soola
Üsna sarnased on need taignad :) Mul on retsept pärit rohkem kui 16 aastat vanast Saksamaal väja antud kokaraamatust. Kui magusale pirukale põhjaks kasutada siis tuleb veidi(u 2 spl) suhkrut lisada .
Minul on ka see retsept vöetud saksa raamatust. Mulle meeldib see retsept, sest see meenutab pärmitainast. Ja kuna mulle pärmitainast teha ei meeldi, siis kasutangi seda retsepti pärmitaina kookide asemel.
kui pärmitaignaga võrrelda siis jah, meenutab aga on veidi mahlasem ja mõnusam ...
no küll ajate oma jutuga nüüd isu peale.
:) no aga ära proovida ju võib ... ?
tegin su põhjale radicchio pirukat. eks õhtul kirjutan kuis välja tuli.
kas tuli välja ...
tead tainas on superhea. ma väga rahul. ainuke jama pirukaga oli see, et pealdise tegin radicchioga, ja see jäi nii paganama mõrkjas, ma lihtsameelselt lootsin, et ilma keetmata saab ka temast asja. niiet pealdise osas oli pirukas peetis, aga taigen super.
Siis on hästi st pean silmas et tainas meeldis. Järelikult lisandub veel üks taignaretsept pirukapõhjade nimistusse.
Postita kommentaar