23 veebruar, 2012

Meekook maasikatoormoosiga

Igatsus suve järgi on suur ja vajadus maiustada veel suurem .. aga midagi väga rammusat ei tahaks. Kuidagi tuleb need magusad ja rammusad maitsed peita .. ja mis oleks parem kui suvise maitsega maasikatoormoos :)

DSC_6826
Seekordne meekook on tehtud poole kogusega allolevast retseptis, sest teise poole tainast tegin tavalise meekoogina ehk poolitasin valmisküpsetatud plaadid ... 

5 suure kuhjaga spl mett
3 suurt muna
220 gr suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl soodat
noa otsaga soola
u 180 võid
u 700 gr jahu


1,5 kg e 3 pakki 20% hapukoort (parem oleks 30%)
suhkrut maitse järgi (u 3 spl)

Sulatasin või ja mee mikrolaineahjus nii, et mesi muutus kuumaks. Vesivannil segasin soola,suhkru ja munad kuni vaht oli kreemjas siis lisasin või-meesegu. Segasin läbi ja lisasin sooda. Küpsetuspulber oli juba jahuga segatud kokku. Kui munavaht ja või-meesegu segunenud on tõstan  kausi vesivannilt ja segan jahu sisse.  Lasen segatud tainal veidi seista ja jaotan võrdseteks osadeks ning rullin vastavalt soovile piklikuks või ümaraks ja küpsetan 4-6 minutit 195 kraadises ahjus. Kokku küpsetan 7 plaati, ühe neist plaatidest purustan saumikseriga et saaks pealmiseks kihiks peale puistata.
Kui plaadid on küpsetatud ja jahtunud panen kihiti hapukoorega ja iga kihi vahele lisan maasikatoormoosi.
Kook on lahe ja kerge oma maitselt.
Meie saime koogi ära söödud samal päeval kuid arvan,  selle säilivus on lühike sest hapukoor ja toormoos ei saa kaua omavahel läbi ehk moos läheb käärima ..

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...