05 veebruar, 2012

Lihapallid punase peediga

Olen varem juba öelnud, et üritan leida retsepte mis on kiiresti valmistatavad või neid saab ette valmis teha (kasvõi osaliselt).  Seekordses retseptis on peetide valmistamiseks kaks võimalust ehk ahjus* või aurutamine eelmisel õhtul. Jah, saab ka poest osta keedetud peedi aga see pole see st maitse on teine ja lisaks eeldab retsept, et peedid poleks vesised.

 
DSC_6728

Vaja on :
5-7 keskmist punast peeti
2 spl õli
2 tl köömneid

väike sibul
600 gr hakkliha
50 gr riivsaia
4-6  spl hapukoort
veidi riivitud sidrunikoort
2 tl hakitud värsket tilli
maitseks soola ja jahvatatud musta pipart

150 ml hapukoort
 hakitud tilli serveerimseks


Aurutatud ja jahtunud peedid koorida ning tükeldada suupärasteks tükkideks ja panna vormi ning segada õli ja köömnetega . Küpsetada ahjus 200 kraadi juures u 25 minutit. Samal ajal segada kokku hakkliha riivsaia, hapukoore, sidrunikoore ja tilliga ning maitsestada soola ja pipraga. Vormida pallid ja kergelt läbi praadida.
Peedid ahjust välja võtta, lisada hapukoor ning kergelt läbi segada. Hakklihapallid vormi panna ja veel 20 minutiks ahju panna. Serveerimisel puistata toidule värsket hakitud tilli. Pakkuda nt keedetud kartulitega või kartulipüreega.

* kooritud toored peedid tükeldatakse parajateks tükkideks ja lisatakse õli ning köömned ja küpsetatakse 20-25 minutit ahjus. Vorm võetakse ahjust välja ja lisatakse veel veidi õli ning küpsetatakse veel 20-25 mintutit. Siis lisatakse hapukoor ja läheb edasi nagu ülevalpool kirjas.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...