Lehed

26 detsember, 2010

Küülikuhautis

Lihtne ja mõnus pajaroog mis valmib ise .
 Retsept on väikeste mugandustega nami-nami lehelt.


jänesehautis

1.5 kuni 2 jäneseliha
soola
1 l liha- puljongit
võid
2 dl erinevaid seeni (kasutasin kuivatatud ja veidi leotatud puravikke, kukeseeni)
1 väiksem kaalikas 
5 porgandit
15 väikest kartulit
10 tera musta pipart
1 porrut
1 loorberilehte
3 kuni 4 dl smetana hapukoort või creme fraiche'i *



Valmistamine:

Pruunista tükeldatud jänesed pannil võis. Tõsta pruunistatud lihatükid haudepotti ja maitsesta soolaga.

Lisa praepannile lihapuljong ning kuumuta keemiseni. Kalla haudepotti.

Lisa potti hakitud seened, tükeldatud porgandid, poolitatud kartulid, pipar ja loorberileht. Hauta poolteist tundi madalal kuumusel pliidil.
Lisa porru ja smetana hapukoor ning hauta veel veidi pliidil.
Serveeri jänesehautist kuumalt mustsõstra-, pihlaka- või pohlamoosiga.

Kõrvale sobib leib ja või ja joogiks külm hapupiim.

* soovi korral - mina ei lisanud ja oli ka ilma päris hea.  





Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...