23 november, 2009

Hapukoore-riisikook õuntega

Nii nagu ükskord kirjutasin, et lemmikuks on saanud koogid kus riis sees nii ongi selle kinnituseks see kook.
Kooki tegema hakates olin kindel põhjas aga selles mis peale tuleb oli kõik lahtine väljaarvatud riisipudru. Valikus oli kas hapukoor ja munad või kohupiim ja munad .. seekord valisin hapukoore.
Põhi ja kate saavad olema teinekordki kasutuses aga järgmine kord  kas kirsside või millegi muuga juba(rabarber on ju ka  ära proovitud kuigi kohupiima-riisi kattega).

hapukoore-riisikook õuntega I

Põhi
150 gr jahu(soovitavalt mitte kõrgema sordi oma)
60 gr võid
50 gr suhkrut
1 muna

Täidis
suur pakk hapukoort(500 gr)
u 1 dl suhkrut(või vastavalt maitsele/marjadele)
3-4 muna
1 kott vanilje/koorepudingupulbrit
u 300 ml keedetud riisiputru (teradest keedetud,jahtunud pudru on parem)

koogipõhjale 2 keskmist õuna paksude viiludena

Põhi kokku segada kiiresti ja 30 minutiks külmkappi.
Täidise ained omavahel kokku segada.
Tainas 22 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja seintele suruda ja küpsetada 165 kraadises pöörõhuga ahjus kuni enam rasv ei läigi. Õunad(või kirsid vms ) eelküpsetatud põhjale asetada ja täidis peale valada ettevaatlikult. Küpsetada 165 kraadises pöörõhuga ahjus kuni pealt kuldne -pruunikas ja enam ei värise.

hapukoore-riisikook õuntega

Serveerida vastavalt maitsele ... meil sooviti kondenspiima aga ka mesi sobis suurepäraselt ..

2 kommentaari:

MARIT ütles ...

väga ahvatlev, tekkis küsimus, millist vanillipudingupulbrit kasutasid, kui suur see kotike on ja kas riisiputru keetsid piimaga või veega?

Anneli ütles ...

Siin on kasutatud Ruf vaniljepudingupulbrit(vajab kuumutamist st mitte külma piimaga vahustamiseks). Saadaval on kindlalt Prismades, Kaupmehe hulgis ja minu meelest olen näinud ka Selveris ja Rimis. Lisaks siis igaks juhuks, et kasutan suuresti sakslaste tooteid - Ruf, Schwartau, dr Oetker.
Kasutan kas ainult piimaga keedetud putru või 1/3 vett ja 2/3 piima. Ja pudru on pigem magus kui soolane.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...