Nii nagu ükskord kirjutasin, et lemmikuks on saanud koogid kus riis sees nii ongi selle kinnituseks see kook.
Kooki tegema hakates olin kindel põhjas aga selles mis peale tuleb oli kõik lahtine väljaarvatud riisipudru. Valikus oli kas hapukoor ja munad või kohupiim ja munad .. seekord valisin hapukoore.
Põhi ja kate saavad olema teinekordki kasutuses aga järgmine kord kas kirsside või millegi muuga juba(rabarber on ju ka ära proovitud kuigi kohupiima-riisi kattega).
Põhi
150 gr jahu(soovitavalt mitte kõrgema sordi oma)
60 gr võid
50 gr suhkrut
1 muna
Täidis
suur pakk hapukoort(500 gr)
u 1 dl suhkrut(või vastavalt maitsele/marjadele)
3-4 muna
1 kott vanilje/koorepudingupulbrit
u 300 ml keedetud riisiputru (teradest keedetud,jahtunud pudru on parem)
koogipõhjale 2 keskmist õuna paksude viiludena
Põhi kokku segada kiiresti ja 30 minutiks külmkappi.
Täidise ained omavahel kokku segada.
Tainas 22 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja seintele suruda ja küpsetada 165 kraadises pöörõhuga ahjus kuni enam rasv ei läigi. Õunad(või kirsid vms ) eelküpsetatud põhjale asetada ja täidis peale valada ettevaatlikult. Küpsetada 165 kraadises pöörõhuga ahjus kuni pealt kuldne -pruunikas ja enam ei värise.
Serveerida vastavalt maitsele ... meil sooviti kondenspiima aga ka mesi sobis suurepäraselt ..
2 kommentaari:
väga ahvatlev, tekkis küsimus, millist vanillipudingupulbrit kasutasid, kui suur see kotike on ja kas riisiputru keetsid piimaga või veega?
Siin on kasutatud Ruf vaniljepudingupulbrit(vajab kuumutamist st mitte külma piimaga vahustamiseks). Saadaval on kindlalt Prismades, Kaupmehe hulgis ja minu meelest olen näinud ka Selveris ja Rimis. Lisaks siis igaks juhuks, et kasutan suuresti sakslaste tooteid - Ruf, Schwartau, dr Oetker.
Kasutan kas ainult piimaga keedetud putru või 1/3 vett ja 2/3 piima. Ja pudru on pigem magus kui soolane.
Postita kommentaar