26 detsember, 2008

Kohupiima-kirsitort vol 2


Tegelikult on see kirsi-toorjuustutordi "sugulane" , sest toorjuust on asendatud osaliselt kohupiimaga ja lisaks on veel kohupiima pandud.

Tulemuseks on veidi lahjem ja mahedam suutäis naudingut.



Seekord kasutasin:

1,5 pakki Selga šokolaadiküpsiseid
75 gr võid


2 pakki Tere vanillikohupiima
1 karp Philadelphia toorjuustu(ikka seda rasvasemat varianti)
2 topsi vahukoort vahustama kujul
0,5 sidruni mahl
želatiini 1l vedeliku tarretamiseks(veidi võiks vähem panna - tahaks veidi pehmemat kohupiimaosa)


0,75l purgis olnud kompotikirsid + 300ml topsitäis külmutatud kirsse(muidu tundud liiga vähe olevat, külmutatud kirsid pildil tumedamad)
750 ml kirsimahla(kasutasin kompotivedelikku + arooniamahlast tehtavat valekirsisiirupit lahjendamata kujul)
0,5 sidruni mahl
želatiini 1 l vedeliku tarretamiseks


Küpsised purustasin saumikseri hakkimistopsis ja lisasin sinna ka poolpehme või. Surusin puru vormi põhja. Enne olin vormi seinad õliga kergelt kokku määrinud(nii tuleb tarretatud osa ilusasti vormist välja , kasutan tw külmadele tortidele mõeldud vormi).

Paisutasin, sulatasin želatiini. Segasin kohupiimad, vahukoore ja toorjuustu ning sidrunimahla ja vaniljesuhkru. Segasin osa kohupiimamassist želatiini hulka viimast pidevalt ja ühtlaselt segades ning siis želatiinisegu ülejäänud kohupiima sisse, jällegi viimast pidevalt segades ühtlaste liigutustega. Valasin kohupiimamassi küpsisepõhjale tarretuma.

Kui kohupiim oli piisavalt tugev(kergelt siiski veel võdises) panin peale kirsid ja valmistehtud želatiini-kirsivedelikust(ikka jahtunud vedelik) poole või veidi rohkem. Pistsin vormi külma ning järgijäänud vedeliku jätsin "oma aega" ootama. Kui kirsiosa hakkas tarretuma st kirsid püsisid paigal siis valasin väga ettevaatlikult ülejäänud vedeliku kirssidele. Seda viimast tegevust tegin seepärast, et kirsid tõusid algul vedeliku pinnale aga see ei meeldi mulle kohe üldse mitte. Tort läks uuesti külmkappi tarretuma ja serveerimist ootama. Lasin tordil üle öö külmas olla.

1 kommentaar:

Anneli ütles ...

Mul on tunne, et siit kadus üks kommentaar :(
Zelatiini on tegelikult üsna lihtne ja kerge kasutada.
Külmade tortide tegemisel on igati mõistlikum želatiin paisutada, sulatada ja peaaegu jahtunult segada vedelike või täidistega(enne kokku segamist veenduda, et želatiin täielikult sulanud on).
Sooja želatiini ja jaheda vedeliku segamine on "õnnemäng" st mitte alati ei aita ühtlane-kiire segamine ja ikka tekib tükke vedeliku sisse.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...