Sel aastal olen avastanud enda jaoks tähtaniisi.
Oi kuidas ma tegelikult aniisi vihkan, rääkimata sellest, et suhu ei ole mingil viisil nõus panema toitu -jooki mis aniisiga valmistatud.
Aniisil on vastik lõhn ja veel hullem maitse ....
Arvatavasti jään paljustki heast ilma tänu oma aniisi vihkamsiele aga ...
... tähtaniis on üks äraütlemata mõnusa maitsega :))
Avastasin Olive detsembrinumbrist jõhvikatega retsepti mis sobis väga hästi verivorstide ja lambaprae kõrvale.
Retsepti sai muudetud, sest kuidagi ei tihand seda õiget suhkrut osta ...
Vaja läks :
500 gr jõhvikaid
2 apelsini mahl, lisasin ka viljaliha mis pressimisel mahla sekka sattus
2,5 dl punast veini(kuiv vein ei ole parim! ... seekord, kasutasin Dourthe no 1)
kaneelikoort
tähtaniisi, panin kaks tükki
fariinsuhkrut u 1,5 dl
suhkrut u 0,5 dl
(originaalis oli kuldset suhkrut lisatud nende kahe asemel mida mina lisasin - kogust ei olnud antud)
Kõik omavahel kokku segada pannil ja lasta vaikselt keeda kuni vedelik on poole võrra vähenenud.
Ettevaatust! jõhvikad lõhkevad plaksuga ja pritsivad üsna kaugele oma punast mahla.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar