Lehed

18 jaanuar, 2008

Lambapraad


Meil käib lambapraad viimased 3 aastat jõululauale aga sobib ka muuks tähtpäevaks teha. 




Suure kondi võtan värskel lihal välja kohe ning liha maitsestan ka kohe ära. Kui vaja, siis panen maitsestatud praetüki sügavkülma(tavaliselt teen jõuluprae maitsestamise ära sügisel kui liha ostame). 
Maitseained mida kasutan on järgmised: pipar, sool, curry, estragon.  
Hiljem enne ahju panekut pikin küüslauguküüntega või panen lihtsalt ahjupotti. Kondi asemele panen 1 kuubikuteks tükeldatud ja puhastatud apelsini ning  seon seejärelkinni nööriga (majapidamisnöör on parim aga asja ajab ära ka mitmekordselt keerutatud niit), veel läheb ahjupotti 2 apelsini värskelt pressitud mahl. Kasutan TW ahjupotti mis on selle prae tegemiseks SUPER hea asi kuid võib küpsetada ka küpsetuskotis. Vedelikust mis (potti) tekib teen kastme ajades vedeliku tavalises potis keema ning lisades tumedat kastmepaksendajat(RUF). Kõrvale pakun kartulit ja punast kapsast.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...