Lehed

18 jaanuar, 2008

Lambapraad

Meil käib lambapraad viimased 3 aastat jõululauale aga sobib ka muuks tähtpäevaks teha. Retsept on muganduste ja väikeste muudatustega kuskilt võetud aga enam ei mäleta kust.

Suure kondi võtan välja kohe ning liha maitsestan ka kohe ära. Kui vaja siis panen maitsestatud praetüki sügavkülma(tavaliselt teen jõuluprae maitsestamise ära sügisel kui liha ostame). Maitseained mida kasutan on siis järgmised: pipar,sool, curry, estragon. Hiljem enne ahju panekut pikin küüslauguküüntega või viskan lihtsalt ahjupotti. Kondi asemele panen 1 kuubikuteks tükeldatud ja puhastatud apelsini ning seejärel seon kinni nööriga(majapidamisnöör on parim aga asja ajab ära ka mitmekordselt keerutatud niit),veel läheb ahjupotti 2 apelsini värskelt pressitud mahl. Kasutan TW ahjupotti mis on selle prae tegemiseks SUPER hea asi. Vedelikust mis potti tekib teen kastme ajades vedeliku tavalises potis keema ning lisades tumedat kastmepaksendajat(RUF). Kõrvale pakun kartulit ja punast kapsast.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...