21 veebruar, 2011

Üks soolane suutäis - heeringas kolme moodi

Kui mult küsiti täna arvamust ehk mida arvan  nn valekaaviarist siis ei osanud midagi vastata. Esmalt kaaviar on kaaviar ja kui ta pole õige miks siis üldse nii nimetada .  Lähemalt uurides tundus retsept huvitava aga rohkemaks kui heeringavõiks juustuga ma seda nimetada ei suutnud ega suuda ka nüüd kui selle valmis olen saanud. Maitselt polnud tal viga midagi, isegi päris hää oli ja lastele meeldis aga siiski,valekaaviariks on liig nimetada seda.


heeringakaaviar, namist


Heeringakaaviar (nii on nimi namis kust retsepti võtsin lõpuks)
125 gr heeringafileed
100 gr võid
100 gr keedetud porgandit (võiks veidi rohkem olla)
100 gr juustu


Lõika kõik ained ühesuurusteks tükkideks, sega omavahel ja pane koos hakklihamasinasse ja peenesta. Ära sega.  Tõsta kahe kahvli või lusika abil leivale.

Heeringa kogust muudetud, sest tundus kuidagi liiga hele ja oleks vajanud ka natuke rohkem porgandit. Porgandit ei tasu väga pehmeks keeta, sest laguneb siis liiga hästi ära.

*  *  *  *

Kui juba võtsin ette sellise retsepti siis oli valikus veel kaks sarnast retsepti, proovisin mõlemad ära.
Järgmisena ette võetud Külamehe heeringakaaviar oli riivsaia kasutuse tõttu põnevam. Mõnus möks võileivale, teen mõni  teinekord veel.
külamehe heeringakaaviar, namist


2,5 vähesoolast heeringafileed
2 keedetud muna
1 pisike sibul
1 spl sidrunimahla
2 spl jämedat riivsaia
1 dl hapukoort
värskelt jahvatatud musta pipart


Haki keedumuna ja sibul pisikesteks tükkideks. Aja heeringas läbi hakklihamasina. Sega hapukoor riivsaia, sidrunimahla ja pipraga, lase 5 minutit seista. Sega kõik kokku ja serveeri suupistete või  leiva kattena.

*  *  *  *

Kolmandas retseptis oli kõige rohkem koostisaineid kuid samas tundus kõige mõnusam .. ja seda ta ka oli lõpuks. Röstitud leival oli tõeliselt mõnus amps.

Heeringakaaviar Hans Välimäki moodi, namist

2 keedetud kartulit
1 soolakurk (hapukurk sobib ka)
2 keedetud muna
3 spl kappareid
1 pisike sibul
2 õrnsoola heeringafileed
tilli
murulauku
1 dl majoneesi
2 spl hapukoort
soola
musta pipart

Haki kartulid, munad ja kurk  kuubikuteks nig sibul peeneks. Haki till ja murulauk. Sega kõik omavahel ja lase võimaluse korral üle öö maitsestuda.
Serveeri  näiteks röstitud leival.





3 kommentaari:

Kirsike ütles ...

Oi aitäh Kiilike, tegid mu eest suure töö ära :) Pidin hakkama ka heeringa"kaaviari" retsepte otsima ja proovima!

Pille ütles ...

See on ilmselt vene mõjutustega nimi - nad kutsuvad ju kõiksugu möginaid 'ikra' ja sealt see siis üle võetud on (no pommikraa on väga popp ju). Eks see pea "vaese mehe kaaviari" tähendama :)
Suured tänud piltide eest!

Anneli ütles ...

Kirsike - aga palun, mul on hea meel kui sain aidata! :)

Pille - kui nüüd mõelda selle pommust ikra peale siis jah, nimetavad tõepoolest kõike nii.
Aga see porgandiga variant ol itana tõesti heeringavõi ja täitsa hea sealjuures :)
Pilte jagan hää meelega kui nad vaid sobivad .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...