08 jaanuar, 2011

Estragonikana

Veel üks kiiresti valmiv toit. Kui alustada kana pruunistamist esimesena ja serveerida riisiga siis saavad riis ja kana üheaegselt valmis ... peaaegu.
Kui peres on lapsed siis ei ole vaja karta alkoholi , see aurustub kuumutamisel.


estragonikana

Kana valmistamiseks läks vaja:
meelepäraseid tükke kanast (nt kintsud/ poolkoivad/ tiivad)
õli
värskelt jahvatatud musta pipart
estragoni kas siis kuivatatult 1 tl või paras punt (aga ikka selline mil ka õige maitse olemas), ise kasutan sakslaste kuivatatud estragoni
2 porgandi rattaid
1 sibula sektorid
u 1/2 pudelit valget veini , seekord Terra Andina (chardonnay)

Kana  tükid pruunistada ja maitsestada pipra ja soolaga, lisada sibul ja porgand. Kuumutada ja lasta porgandil ja sibulal veidi pruunistuda. Lisada vein ja lasta haududa alguses kaaneta hiljem kaane all.
Kui on soov kastet paksendada siis hea on seda teha  kastmepaksendajaga.

Serveerida riisiga.





Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...