11 september, 2009

Kohupiima- riisikattega ploomikook

Eelmisel suvel tegin päris mitu korda kirssidega kooki kus kattesse olin pannud ka riisiputru. Esimesel korral oli pudru tehtud helvestega, teinekord teradega. Tookord jäi enda jaoks võrdlusmoment nõrgaks. Seekord tegin helvestest pudruga ja minu jaoks on see kate parim mida teinud olen(võrdlusse lähevad kõikvõimalikud kohupiimakatted).

kohupiima-riisikattega ploomikook


Vaja läks:
3 dl nisujahu
1/2 dl suhkrut
125 gr võid
1 muna
2- 3 spl vett
Sega jahu ja suhkur ning lisa tükeldatud või. Lisa muna ja vesi ning sega kiiresti ühtlaseks tainaks. Patsuta lapikuks taldrikul ja pane 30 minutiks külmkappi. Küpsetada 200 kraadi juures kuni servad hakkavad "tooni võtma" , umbes 10-15 minutit.
PS. tegin nn pimeküpsetust ehk katsin koogipõhja küpsetuspaberiga ja valasin herned paberile koogipõhja peal. Ideeliselt võib ju ka servade fooliumiga katmist katsetada aga ise pole kordagi nii teinud.
Katteks:
peotäis kuni kaks ploome(tean, et pole hea nii kogust anda aga .. no oli umbes 7-8 keskmist ploomi ) poolitault või neljaks lõigatuna
2 pakki vaniljekohupiima
275 gr riisiputru(kaaludes oli just selline kogus)
u 1 dl vahukoort
2 muna
suhkrut u 0,75 dl
ploomidel kivid välja, asetada eelküpsetatud koogipõhjale ja katta kohupiimaseguga. Soovi korral panna osad ploomilõigud peale. Küpsetada kuni kook enam keskelt ei võdise - minul võttis u 30 minutit aga samas kasutasin pöördõhku ja temperatuur oli 190 kraadi.

4 kommentaari:

Ragne ütles ...

Kuskil kohvikus olen maiustanud koogiga, millel täidiseks olid samamoodi kohupiima ja riis. Igastahes oli see meeletult maitsev suutäis. Nii et jätan kindlasti selle retsepti endale kõrva taha:)

Anneli ütles ...

Tasub jätta :)
Kusjuures mina olen teinud värskelt keedetud riisipudruga ja 24 h seisnud pudruga. Eelistan viimast varianti, nii tundub jäävat parema tekstuuriga.

Una ütles ...

Tundub väga põnev retsept. Tänan. Võtan plaani peagi proovida. Huvitav on ka see märkus pimeküpsetuse kohta. Kuid kas tohib paluda täpsemat selgitust, mida tähendab "valasin herned paberile koogipõhja peal"? :)

Tänud ette!

Anneli ütles ...

Teiste sõnadega oleks siis järgmiselt: vormi põhja surutud tainas katta küpsetuspaberiga millele panna herned, küpsetada ....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...