10 august, 2010

Boršš

See on midagi mida teen suve lõpus kui kõik(või peaaegu kõik)  on aias valmis saanud. Talvel on mõnus võtta ja mis peamine - valmib kiirelt.
Kindlasti on sama või peaaegu sama retsepti nii mõneski kohas kuid mina olen selle vanematekodust kaasa saanud .
Kogused on juba puhastatud köögiviljadest

2 dl õli
0,5 kg porgandit kas riivituna või sektoriteks lõigatuna(eelistan viimast)
0,5 kg punast peeti riivitult
1,5 kg kapsast ribadena
10 tera musta pipart
3 spl soola(mitte kuhjaga)
100 gr suhkrut
2-2,5  loorberilehte
0,5 kg tomatit tükeldatuna
0,5 kg punast paprikat *
0,5 kg värsket kurki tükeldatuna
0,5 kg sibulat parajate ribadena
tlli
3-4 spl äädikat
Õli suures potis( min 5 l pott) kuumutada, lisada riivitud peet ja porgand. Keeta 5 minutit.
Lisada kapsas, pipar, sool, suhkur, loorber ja keeta 20 minutit.
Siis lisada tomati,paprika,  kurgi ja sibula tükid ning keeta veel 20 minutit.
Lõpuks lisada äädikas ja till ning keeta 5 minutit.
Panna puhastesse kuumadesse purkidesse ja sulgeda.
 Säilib ka mitte väga jahedas keldris.
* paprika on lisandunud siia retsepti, maitse muudab kuidagi tummisemaks ja magusamaks. 

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...