Üks ääretult hea suutäis magusat kooki mida tasakaalustab kergelt hapukas täidis.
Põhi:
125 g pehmet margariini
1 dl suhkrut
3 munakollast
1.5 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,75-1 dl piima
Beseekiht:
3 munavalget
1.25 dl suhkrut
0.25 dl hakitud sarapuupähkleid või
mandleid(mandlilaastud sobivad sama hästi)
Sidrunikreem:
3 dl vett
0.5 dl suhkrut
4 sl maisitärklist
1 sidrunit
3 munakollast
200 ml vahukoort
Peale:
mandlilaaste
mandlilaaste
Valmistamine:
Eralda munavalged munakollastest.
Vahusta pehme margariin suhkruga. Lisa ükshaaval vahustades munakollased. Sega juurde küpsetuspulbriga segatud jahu ja piim.
Määri ahjuplaadile asetatud küpsetuspaber õliga, määri peale tainas.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks, siis lisa suhkur ning vahusta, kuni suhkur on sulanud. Määri munavalgevaht tainale.
Puista peale hakitud mandlid, mandlilaaste või pähklid.
Küpseta 175-kraadises ahjus 20 minutit. Lase jahtuda.
Valmista täidis. Riivi sidrunikoore kollane osa potti. Lõika sidrun pooleks ja pressi välja mahl. Mõõda kõik kreemi ained potti. Kuumuta pidevalt segades, kuni kreem pakseneb. Lase jahtuda. Sega juurde tugevaks vahuks vahustatud vahukoor.
Lõika küpsetatud tordipõhi kaheks. Aseta üks tükk serveerimisvaagnale, määri peale sidrunikreem. Kata teise tordipõhjatükiga.
Retsept põhimõtteliselt namist. Muutusena lisasin vahukoore täidisesse, sest nii sai viimane pehmem ja õhulisem ja kreemisem. Põhja osas tegin muudatuse munade koguses- igal juhul toimis retsept suurepäraselt ka nii.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar