03 august, 2010

Brita- kook sidrunikreemiga

Üks ääretult hea suutäis magusat kooki mida tasakaalustab kergelt hapukas täidis.

sidrunikreemiga brita

Põhi:
125 g pehmet margariini
1 dl suhkrut
3 munakollast
1.5 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,75-1 dl piima

Beseekiht:
3 munavalget
1.25 dl suhkrut
0.25 dl hakitud sarapuupähkleid või
mandleid(mandlilaastud sobivad sama hästi)

Sidrunikreem:
3 dl vett
0.5 dl suhkrut
4 sl maisitärklist
1 sidrunit
3 munakollast

200 ml vahukoort

Peale:
mandlilaaste




Valmistamine:

Eralda munavalged munakollastest.
Vahusta pehme margariin suhkruga. Lisa ükshaaval vahustades munakollased. Sega juurde küpsetuspulbriga segatud jahu ja piim.
Määri ahjuplaadile asetatud küpsetuspaber õliga, määri peale tainas.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks, siis lisa suhkur ning vahusta, kuni suhkur on sulanud. Määri munavalgevaht tainale.
Puista peale hakitud mandlid, mandlilaaste või pähklid.

Küpseta 175-kraadises ahjus 20 minutit. Lase jahtuda.

Valmista täidis. Riivi sidrunikoore kollane osa potti. Lõika sidrun pooleks ja pressi välja mahl. Mõõda kõik kreemi ained potti. Kuumuta pidevalt segades, kuni kreem pakseneb. Lase jahtuda. Sega juurde tugevaks vahuks vahustatud vahukoor.

Lõika küpsetatud tordipõhi kaheks. Aseta üks tükk serveerimisvaagnale, määri peale sidrunikreem. Kata teise tordipõhjatükiga.

Retsept põhimõtteliselt namist. Muutusena lisasin vahukoore täidisesse, sest nii sai viimane pehmem ja õhulisem ja kreemisem. Põhja osas tegin muudatuse munade koguses- igal juhul toimis retsept suurepäraselt ka nii.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...