20 juuni, 2010

Maasika-jogurtitort

Maasikad on head, eriti heaks aga muutuvad koos vahukoorega. Kui lisada veel pähklid ja šokolaad siis enamus "ei " öelda ei suuda.
See on tort millest loobuda on raske ...

maasika-jogurtitort


Koostis:
75 gr tumedat šokolaadi riivitult
2 muna
noaotsaga soola
60 gr pehmet(toasooja) võid
50 gr + 150 gr +90gr  suhkrut
1 spl rummi
125 gr jahvatatud mandleid
1 tl küpsetuspulbrit
350gr  + 350gr +100 gr maasikaid
700 gr + 350 gr maitsestamata (Farmi) jogurtit
200 gr + 300gr + 200gr vahukoort 
vaniljesuhkrut

Munavalged soolaga vahustada. Või 50 gr suhkruga vahustada, kollased lisada ükshaaval. Rumm lisada. Jahvatatud mandlid, riivitud šokolaad ja küpsetuspulber segada. Rasvainega määritud vormi (22 cm läbimõõt) valada tainas ja küpsetada 200 kraadises ahjus 15-20 minutit. Võtta välja ja lasta täielikult jahtuda.

Maasikad pesta ja puhastada . 250 gr maasikaid kuubikuteks lõigata. 350 gr jogurtit ja suhkur segada. Želatiin(u 800 ml jaoks) paisutada ja sulatada. Vahukoor vahustada.  Sulatatud želatiin segada magusa jogurtiga ja lasta veidi seista kuni hakkab kergelt paksenema. Siis lisada vahustatud vahukoor ning segada põhjalikult läbi. Viimasena lisada maasikad.  Valada veega loputatud või toidukilega kaetud vormi. Lasta külmkapis u 30 minutit seista.

350 gr maasikaid 90 gr suhkruga püreeks teha, lisada 350 gr maitsestamata jogurtit. Segada paisutatud ja sulatatud želatiiniga. Viimasena lisada ettevaatlikult segades vahukoor(ikka vahustatud kujul). Lasta hakata paksenema ja siis valada ettevaatlikult tarretunud tordile. Kui viimane kiht on niiapalju tugev, et kannab koogipõhja siis asetada kohale tordipõhi. Kauss millesse teha peaks mahutama 3 liitrit vedelikku ja olema sama läbimõõduga mis koogivorm.

Enne serveerimist vahustada 200-300 ml vahukoort vaniljesuhkruga ja katta tort vahukoorega ning kaunistada maasikatega.


ps:
See tordi kogus on üsna suur ja järgmine kord kui ise teen siis jagan pealmise osa pooleks st teen poole kogusega.
Seekord oli kasutusel Kaiseri 30 cm keeksi/leivavorm. Mahutas täpselt kogu vedeliku. Lõigata hiljem oli ebamugav, sest lõik oli liiga suur.

1 kommentaar:

Kaare ütles ...

Väga isuäratav!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...