05 detsember, 2008

Kreem vaniljepudingust röstitud leiva ja maasikakompotiga


Midagi lihtsat, kiiret ja vägagi maitsvat.
Kreemist - kasutan seda ka šokolaadikoogi tegemisel šokolaadiglasuuri asemel. Idee on tegelikult veidi üle kolme aasta vana aga lihtsalt magustoiduna oli esmakordselt kasutusel.



Kasutasin vaniljepudingupulbrit(Ruf, saadaval ka Prismades), vahukoort,veidi suhkrut, kodust maasikakompotti, röstitud riivleiba(teen tavaliselt ise suurema koguse, sest hiljem mõnus võtta ja kasutada).

Vaniljepuding valmistada vastavalt õpetusele, jahutada ja segada magusa vahukoorega. Magustoidupokaalidesse kihiti leivapuru,moosi ja kreemi - nii mitu kihti kui mahub või soovi panna on...

Täpseid koguseid anda ei oska, sest tegin silma järgi.

Vaniljepudingut keetsin 1l piimast ja 200ml veest - aga pool kogusest läks pokaalidesse järgmise päeva magustoiduks. Vahukoort läks 200ml(ehk 1 pakk), kompotti 0,5l purk
Riivleib
Teen seda tavaliselt Europagari mustast leivast. Kui leib on veidi tahkeks tõmbunud(ehk leivakasti liiga kauaks seisma jäänud) murran viilud neljaks ja panen saumikseri hakkimiseks mõeldud topsikusse(meenutab köögikombaini oma) ja lasen puruks.
Nüüd on kaks varianti - esimene on kaalujälgijatele st panen ahjuplaadile ja kuivatan ahjus ning suhkrut ei lisa. Teine variant praen võiga ja lisan hiljem suhkrut ja praen veel natuke ning lasen jahtuda. Lõpuks panen nii ühe kui teise hermeetiliselt suletavasse topsi(kasutan tw tooteid).
Esimese variandi järgi tehtud leiba saab vajadusel ka pannilt või ja suhkruga praadida :)

2 kommentaari:

MARDIKAS ütles ...

Väga huvitav magustoidu idee!!!

Tullia ütles ...

kuidas sa teed riivleiba? Ma ei saa kuidagi eriti peeneks leiba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...