Lehed

13 detsember, 2008

Hernesupp


Toit mida aastaid vältisin - kooliajast ääretult koledad mälestused seoses selle supiga. Aga ... kõik on vist mööduv. Igal juhul nüüd on see üks mu lemmik suppidest.

Ääretult lihtne valmistada ja alati maitsev.



Kasutan tegemiseks Tupperware 5l ahjupotti.

Kogused järgmised:

2 tassitäit kooritud herneid
3/4 tassi odratangu(või siis kruupe)
suitsuribi - aga ikka sellist kus liha ka piisavalt peal on
1 sibul hakitult
2-3 keskmist porgandit(parajalt paksud viilud/poolikud rattad või sektorid - kuidas tuju just on)
3-4 kartulit(parajalt suured kuubikud lõikan)
1,6 liitrit keeva vett
veidi tilli


Herned ja odratangud lasen kas üle öö või hommikul 2h leos olla. Kui hommikul toimetan siis panen kuuma veega likku.

Leos olnud herned ja tangud lasen veidi nõrguda ja panen ahjupotti ribide peale. Sinna omakorda kartulitükid , hakitud sibula,tilli ja porgandi. Kui suitsuliha on soolane siis soola ei lisa aga kui mage siis panen u veerand kuni pool tl soola veel ja kallan peale keeva vee.

Ahi on eelkuumutatud 200 kraadi juures. Panen ahjupoti(ikka kaanega kaetud) ahju ja lasen ahjul u 30 -40 minutit sees olla ning lülitan siis välja. 3-4 tunni pärast on tuline supp valmis. Ahjus püsib supp kuum kuni 6 tundi.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...