Lehed

13 detsember, 2008

Amaretto- šokolaadikreemiga stolle

Nimi ja koostisained nii isuäratavad, et ei suutnud loobuda tegemisest.
Maitselt hea aga minu jaoks liiga kuiv.


200 gr šokolaadikreemi(hea kui leiaks sellise mis on lõigatav)

500 gr jahu
2 tl küpsetuspulbrit
100 gr mandleid hakitult
1 tl lahustuvat kohvi
2 muna
125 gr suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
200 gr võid(175 gr ja 25 gr)
250 gr kohupiima
75 gr amerettini küpsiseid
2 spl amarettot
3 spl mandlilaaste
2 spl tuhksuhkrut


Šokolaadikreem panna külmkappi.

Jahu,hakitud mandlid, kohvi, munad, suhkur, vaniljesuhkur, kohupiim, veidi soola, küpsetuspulber ja 175 gr võid tükkidena ühtseks tainaks segada(köögikombainilgi oli parasjagu tööd sellega). Küpsised amaretoga pintseldada, kreem tükkideks lõigata(viilud).

Tainas ca 40x40 cm lahti rullida. Küpsised ja kreem tainale jaotada ja kergelt kokku suruda. Tainas kokku rullida ja stolleks vormida.
Küpsetada Küpsetuspaberiga kaetud plaadil 200 kraadises ahjus või pöördõhuga 175 kraadi 40-45 minutit.
25 gr võid sulatada ja määrida stolled , peale puistata mandlilaaste. Jahtunud stollele puistata peale tuhksuhkur.

Vormimine: valmis rulli ühest serva 3-5cm kauguselt pikkupidi käega vahe vahele ja see kitsam osa laiema osa peale kergelt suruda. Kitsas osa peab jääma kokku laiema osaga. Stollet võib sättida nii, et kitsas osa jääb peale st küljele jäädes vajub minul laiali või lahti põhiosast.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...