Lehed

31 jaanuar, 2008

Clafoutis(seekord kirssidega)

100 gr jahu
90 gr suhkrut
4 muna
250 ml piima
noa otsaga soola
1 purk kirss või u 500 ml tops kirsse
tuhksuhkrut
rasvainet vormi jaoks

Valmistamine:

Munakolalsd ja valged eradada. Kollased suhkruga vahustada kergeks vahuks, lisada osa piimast ja jahu ning sool. Vahustatud munavalged ning ülejäänud piim lisada, segada läbi. Lisada kirsid ja valada vormi. Kui kasutasid kompotikirsse siis need tuleb eelnevalt hästi nõrutada. Värskete/külmutatud kirsside puhul tuleb kivid eemaldada.

Küpsetada ahju keskosas 200 kraadises ahjus u 25 minutit. Peale ahjust välja õtmist raputada peale tuhksuhkur.

Serveerida vahukoore, jäätise või vaniljekastmega. Viimane sobib siis paremini kui kook on tulnud kuivem.

Õige clafoutis on pudingu konsistentsiga ja sobib meie mõistes pigem magustoiduks kui pealelõuna kohvi kõrvaseks.

Ja serveerida tuleks soojana/leigena. Külmaks ei ole hea lasta minna.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...