19 märts, 2011

Pehmed kaerahelbepätsid vol 5

Ehk umbes-täpselt viies retsept siin blogis on kaerahelbe küpsistest- pätsikestest.
 Veidi imelik tunne tuleb ... ma ei ole  nii suur kaerahelbeküpsiste austaja ka nüüd. Tegelikult olen olnud suure eelarvamusega nende pätsikeste suhtes - lapsepõlves olid need alati kodus olemas ... vastikult magusad pätsid meenuvad (ju mulle siis ei meeldinud see magusus).
Täna tehtud pätsikesed said koduste poolt suure heakskiidu, arvati et on paremad kui ainult helvestest tehtud .

pehmed kaerahelbepätsid rosinatega

Klaasina kasutatud 200 ml mõõtetopsi ja see oli alati servani kui ei ole teisiti kirjas.

150 gr pehmet margariini/ võid
150 gr suhkrut
veidi soola
1 spl vaniljesuhkrut
2 klaasi kaerahelbeid
1,5 klaasi kaerajahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 klaas rosinaid
2 keskmist muna lahtiklopitult

Pehme margariin hõõruda kergelt vahule suhkruga. Munad lahti kloppida. Kaerajahu segada küpsetuspulbri ja kaerahelvestega ning lisada margariinivahule, lisada rosinad ja viimasena lahtiklopitud munad. Segada kuni kõik on häsi segunenud. Panna lusikaga küpsetuspaberiga* kaetud ahjuplaadile lusikaga kuhjad. Võiks veidi laiemaks vajutada aga ei juhtu midagi kui seda ei tee. Küpsetada 195-200  kraadises ahjus(175 pöördõhuga)  12-15 minutit. Tõsta plaadiga välja ja lasta jahtuda. Pätsikesed küpsevad ahjust välja võttes edasi ja tõmbuvad tugevamaks, alguses on üsna pehmed.


* kasutan  alati küpsetuspaberit küpsetamisel  kui ei ole just tegu vormikookidega.

.. järgmisel päeval ei ole nad enam nii pehmed aga mõnusalt muredad küll..

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...