Lihtne, kerge ja alati hea kas siis piimaga süües või jäätisega serveerides.
Vaja on:
u 1 kg õunu
3-4 spl aprikoosimoosi
Puru jaoks:
160 gr kaerahelbeid
100 gr jahu
1,5 tl kaneeli-suhkrusegu
100 gr võid
100 gr muscovado või fariinsuhkrut
1 tl heledat siirupit
Koor õunad ja sega moosiga. Soovi korral lisa apelsini- või sidrunimahla.
Puru jaoks sega kaerahelbed jahuga, siis suhkur ja väikesed või tükid. Sega sõrmedega mõnusaks puruks. Nirista juurde siirup ja sega noaga nii et tekiks-jääks mõned suuremad "puru tükid" .
Pane õunad võiga määritud vormi, kata puruga ja küpseta u190 kraadises(170 kraadi pöördõhuga) ahjus 30-35 minutit ehk kuni läbi puru hakkab tulema õunamahla.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar