01 aprill, 2008

Banaani-sokolaadimuffinid


Retsept siis võetud http://www.muffin-paradies.de/muffinframe.htm . Ja sealt siis juba 9 retsept. Kõik hea aga iriseda annab ju alati ning lisaks on ka maitsed erinevad. Samas kiituseks tuleb öelda, et teisel ja kolmandal päeval olid nad juba pääris head! Värskelt aga üsna kuivad ja tuimad . Pudingupulbri asendaks kvaliteetse kakaoga .


Koostisosad:

2 küpset banaani
290 gr jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl soodat
30 gr sokolaadi tükeldatult(Schoko-Streusel(ruf müüb eestis kindlasti sama nime all) - no vat ei oska tõlkida ning üleüldse ise kasutasin bitterit mille ära tükeldasin - ikka suure tahvli:)
1 pakk sokolaadi pudingupulbrit - asendaks ise järgmine kord kvaliteetsema kakaoga
2 muna
60 ml õli( ikka neutraalse maitsega)
125 gr suhkrut
100 ml piima


Ahi panna sooja 190 kraadi juurde ja muffiniplaat hästi rasvainega määrida(eeldaks et või või margariiniga). Banaanid koorida ja kahvliga puruks vajutada. Jahu, küpsetuspulber ,sooda,sokolaad ja kakao/pudingupulber kausis hästi läbi segada. teises kausis munad,õli,suhkur,piim ja banaanimass vahuseks kloppida(ise lasin saumikseriga lühidalt läbi). jahusegu lisada vedelikule ja kiiresti aga korralikult läbi segada ja vormid täita ning küpsetada u 20-25 minutit . 12 auguga muffinipann sai ikka üsna korralikult täidetud ja ahjus kerkisid vahepeal rohkem kui pildil näha. Samas seest niiskeks ei jäänud.
Ja kui ma nüüd väga mööda ei pannud siis kogu kupatus annab umbes-täpselt 43,3 punkti ja ühe muffinsi punkti arvuks on 3,6.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...