Lehed

07 august, 2012

Mustikakook halvaaga

Kui mustikad siis mustikad ehk  järgmine kook ..
Halvaad kasutan tavaliselt küll õunakoogiga kuid ka siin oli hea. Maitse on vaevu aimatav kuid annab parajas koguses magusust. 
Säästmaks ennast ja peret magusasöömisest on seegi kook  pisavalt väike, et otsa saada ühe õhtuga .


DSC_8306 u

Vaja läks:
 põhja tegemiseks 

100 gr võid
200 gr jahu
1 muna

täidiseks

200 gr halvaad 
u 400 ml mustikaid
2 spl suhkrut 

 katteks

150 gr jahu
60 võid 
60 gr suhkrut 




DSC_8291 u

Segasin kokku jahu,  või ja muna ning  surusin saadud läikiva taina klaasist vormi põhja ja külgedele. Panin vormi külmkappi niikauaks kuni purustasin saumikseri hakkimisnõus halvaa(enne olin ka põhja taina selles valmistanud).  Katsin halvaaga koogipõhja ja lisasin mustikad. Segasin purukatteks jahu, või ja suhkru ning puistasin saadud puru mustikatele. Küpsetasin kuni servad ja puru olid kuldsed.
Lisandiks sobib nii vaniljejäätis kui kergelt magus vahukoor - kõik sõltub sööjast, sest ise eelistasin pigem tassi head kohvi. 

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...