Kui mustikad siis mustikad ehk järgmine kook ..
Halvaad kasutan tavaliselt küll õunakoogiga kuid ka siin oli hea. Maitse on vaevu aimatav kuid annab parajas koguses magusust.
Säästmaks ennast ja peret magusasöömisest on seegi kook pisavalt väike, et otsa saada ühe õhtuga .
Vaja läks:
põhja tegemiseks
100 gr võid
200 gr jahu
1 muna
täidiseks
200 gr halvaad
u 400 ml mustikaid
2 spl suhkrut
katteks
150 gr jahu
60 võid
60 gr suhkrut
Segasin kokku jahu, või ja muna ning surusin saadud läikiva taina klaasist vormi põhja ja külgedele. Panin vormi külmkappi niikauaks kuni purustasin saumikseri hakkimisnõus halvaa(enne olin ka põhja taina selles valmistanud). Katsin halvaaga koogipõhja ja lisasin mustikad. Segasin purukatteks jahu, või ja suhkru ning puistasin saadud puru mustikatele. Küpsetasin kuni servad ja puru olid kuldsed.
Lisandiks sobib nii vaniljejäätis kui kergelt magus vahukoor - kõik sõltub sööjast, sest ise eelistasin pigem tassi head kohvi.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar