Lehed

19 veebruar, 2011

Apelsinikeeks

Keeksid on ühed meie pere lemmikud. Ükskõik kui tihti neid ei tee ikka süüakse nad samal päeval ära. Mõnikord kui keeks saab valmis õhtul jääb midagi ka järgmiseks hommikuks aga selle peale ei saa loota. Mõnikord on õhk köögis nii kuiv et keeks lihtsalt kuivab ära ......
Üks lihtsamaid keekse mida olen teinud.

apelsinikeeks

4 muna *
250 gr suhkrut
150 gr sulatatud võid
200 m värskelt pressitud apelsinimahla(1,5 suure apelsini mahl)
2 apelsini peenelt riivitud koor
300 gr jahu
1 spl küpsetuspulbrit

(Võõba jaoks veidi apelsinimahla ja tuhksuhkrut )

Apelsinid pesta, riivida koor ja pressida mahl välja. Jahu ja küpsetuspulber omavahel segada ja siis ülejäänud ainetega kokku segada. Valada võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud keeksivormi  ja küpsetada 180 kraadi juures 45 minutit. 

Kes kardab, et riivitud koor teeb keeksi liiga mõrudaks siis võib ju poole vähem panna. Usun, et apelsinimaitse väga palju nõrgemaks ei muutu.

* pildil oleval keeksil on 2 munakollast ja 2 keskmist muna nelja muna asemel. Lisaks on veidi rohkem apelsinimahla. Samas on ka 4 munaga retsept läbi küpsetatud ja toimis samuti.
Kasutatud on koduseid kanamune.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...