14 juuni, 2010

Clafoutis pirnidega

Kuna ajakirjad on ikka veel minu käes ja pildid neis nii ahvatlevad siis järgmine magusam toit mida proovisin oli pirnidega. Leigelt koos vaniljejäätisega suurepärane magustoit.

clafoutis pirnidega

Tegemine on imelihtne ja ei võta kuigipalju aega.

Koostisained:
võid ja 2 spl suhkrut vormi jaoks

4-5 küpset pirni(nt Conference) u 700 gr kooritult, poolittauna ja südameteta
4 kuhjaga spl jahu
90 gr suhkrut
vaniljesuhkrut u 2 tl
2 dl piima
1 dl vahukoort
4 keskmist muna



Pirnid koorida, poolitada ja südamed eemaldada. Puhastatud pirnid võiga määritud ja suhkruga üle puistatud vormi asetada.
Jahu, suhkur ja vaniljesuhkur piima, koore ja munadega ühtlaseks segada ja pirnidele valada.
Keskmisel siinil 180 kraadises ahjus 40-45 minutit küpsetada.
Kuumana, leigena või jahtununa tuhksuhkruga üle puistata ja kaunistada ning serveerida kergelt vahustatud vahukoore või jäätisega.



Ps. suhkru kogus oli selline, et järgmine kord suurendaks veidi. Üleliia magus ei olnud nüüd kindlasti.

3 kommentaari:

Pille ütles ...

Kiilike, nende ajakirjadega ei ole üldse kiire, nii et ära pabista ;)
Muudkui kokka ja pildista ;)

Anonüümne ütles ...

Aga kui suur vorm selle magustoidu jaoks võtta tuleks?

Anneli ütles ...

Mul on veidi ovaalne vorm aga pakuks et jääb sinna 22 ja 24 cm vahele see vorm.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...