Lehed

25 aprill, 2010

Igal pool räägitakse kui tervislik on kala süüa ja kui tihti peaks kala sööma.
Aga mis on see kala mida me enamasti sööme? 
 Ja kuidas valmistatud?
Kust see kala meie toidulauale jõuab, kui kaua on jääs hoitud - seda me enamasti ei tea.

Ma olen valiv .
Mulle meeldib värske kala, parim on see mis tuuakse meile värava taha kaluri poolt või see mida saab ise sadamast otse kalurilt osta. Kasvanduses kasvatatud karpkala ostan peale esimesi öökülmasid ja kasvanduse forelli ei söö - enne söön seda välismaist lõhet (kaks korda on olnud muda maitse kalal juures :S ) Külmutatud kala poest ei osta(1-2x aastas paneerituna). 
Suitsukalast eelistan kodus suitsutatud lesta, rääbist(pole ammuuuuuuu saanud) ja tuulehaugi ning loomulikult latikat.
Kuivataud kaladest on parim tint, lest ja särg ning justnimelt selles järjekorras ..

räimerullid tomatikastmes namist


Viimane toit kalast oli hää, isegi nii hää, et avaldati arvamust kuidas järgmine kord teha  ... Ainuke muudatus mis järgmine kord aset leiab on osa ketšupi asendamine tomatipüreega kus äädikat sees ei ole. Kusjuures ka seekord oli kasutusel ketšup kus äädikat tunda ei ole..

retsept võetud nami-namist ja  näeb välja selline:

30 räime fileed

1 tl soola
0.5 tl valget pipart
2 dl hakitud sibulat
1 dl hakitud tilli
veidi võid 
u2 dl ketšupit
u 2 dl vett

Valmistamine:
Aseta räimefileed lauale, nahk allpool. Maitsesta soola ja pipraga ning puista peale sibul ja till. Keera fileed rulli ning tõsta võitatud ahjuvormi.
Sega ketšup veega ning kalla kalarullidele.
Küpseta 175-kraadises ahjus tund aega.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...