Kohupiimakooke on palju, kohe väga palju. Kohupiimakook
peab olema hea. Lihtne öelda, eks? Minu jaoks on hea kook mahlane aga mitte
vesine, mitte nii magus aga täpselt nii magus, et suudaks veel teise tüki
võtta. Hea kook ei tohi pealt kõvaks kuivada kuid võib ootamatult kiiresti
ahjuplaadilt „kokku kuivada“ . Head kohupiimakooki peaksin ka järgmisel päeval
tahtma ... kuigi seda enam ei ole.
Igaüks on rahul enda kohupiimakoogiga ja
kiidab, et nii mahlane ja hea ... on ju nii? Tavaliselt olen enamasti peale
proovimist pöördunud tagasi oma 2/3 kohupiima-purukoogi juurde.
Nüüd olen ise, päris ise avastanud enda
jaoks mõnusalt mahlase ja kreemise koogi ja isu uusi kohupiimakooke katsetada
on kadunud. Olen ülirahul ja kui on vaja kindlalt head kooki ning
suurt, siis siin see on. Pilt ei ole hea ja kuulub asendamisele niipea kui
kook saab valmis ennelõunal ja lapsi ei ole kodus :)
Põhi ehk puru:
600 ml jahu
200 gr võid
200 ml suhkrut
1/2 tl küpsetuspulbrit
Kate:
3-4 pakki magusat kohupiima (mitte
kohupiimakreemi)
400 ml vahukoort(seda rammusat ikka)
20-25 ml mannat
2-3 spl kartulijahu
u 200 ml suhkrut (võib vähem kui ei meeldi
magusad koogid)
3-4 muna (väiksemad kuni keskmise
suurusega)
1 suur purk virsikuid suhkruvees
Põhja jaoks hakkida jahu, või, suhkur ja
küpsetuspulber puru tainaks ja suruda suure ahju plaadi põhjale ning servadele.
Hea kui ahjuplaat oleks veidi kõrgemate servadega.
Katte jaoks segada kohupiim, vahukoor,
manna, kartulijahu, suhkur ja munad omavahel ühtlaseks massiks ja panna purule.
Virsikud viilutada ning suruda kergelt kohupiimamassi. Kui on soov saada
krõbedamat põhja siis viilutada virsikud enne kohupiimamassi panemist põhjale. Mida kauem kohupiimamass põhja peal seisab enneküpsemist seda pehmem on põhi peale küpsemist. Küpsetada 180 kraadises ahjus kuni kook enam ei "võdise " ja pealt
mõnusalt kuldne on .. või veidi kuldpruun servadest on.
2 kommentaari:
Millise rasvasusega kohupiima kasutad?
(Elan Saksamaal ja siin on müüa nii 10-, 20- kui 40-protsendilist.)
Poe kohupiim on lahja st alla 10 protsendi. Selle 10 protsendilisega saab juba mõnusalt kreemise koogi ja vahukoore kasutamine polegi enam nii kohustuslik et saada kreemiselt pehmet kooki.
Postita kommentaar