Retseptist ...seda nagu polegi, sest vaja läheb üks tordipõhi biskviittainast(4 munast teen), kohupiima(2-4 pakki) ja vahukoort(1-2 pakendit) ning suhkrut kui on maitsestamata kohupiim(kasutan enamasti ise Tere vanilje oma - kollasega pakend) ning lisaks suhkrut ja maasikaid u 0,5 kg jagu. Osa maasikaid tambin suhkruga katki ja vedelikuga immutan põhjad ja katkised maasikad ikka ka vahele. Iga kihi vahele kohupiima-vahukoore segu lisaks maasikatele. Kogu tordi/koogi katan sama kohupiima-vahukooremassiga ja kaunistan maasikatega. Tõmbama/seisma peaks tort vähemalt 5-6 h - hea on teha hommikul valmis ja õhtul serveerida.
- Aa, ja soovitav on valmis torti hoida jahedas aga mitte külmkapis sest viimases tekib maasikatele mitte just kõige parem maitse( ... mõni võib nina kirtsutama hakata - nagu meil .... :) )
- Originaalis tehti seda torti siiski ainult vahukoorega ( ma ei suuda kahjuks sellises koguses vahukoort kuidagiviisi sisse süüa - isegi mitte väga hea kohviga :(( ) ja seepärast teen kohupiimaga seda.
2 kommentaari:
Nämm, kui isuäratava välimusega maasikatort! Kas retsept ka kunagi ilmub?
Kui kõik ausalt ära rääkida siis polegi retsepti .... :)(
Postita kommentaar