16 juuni, 2009

Hapuoblikasupp kruupidega

Seekord oli tegemise ajendiks mu teise poole nokkimine "et ikka ei ole sa oblikatest midagi teinud" ... kuigi olin ju aga teda ei olnud lihtsalt kodus siis :)
Seekord said kõik pereliikmed osa .
Muidugi oli ajendiks ka eelmine kokkame koos nr 16 ehk kevadroheline kuigi jah, kevad hakkab eeldatavalt suvele ruumi tegema.
Supi meeldimine/mitte meeldimine sõltub sellest kellele sobib kruup ja kellele mitte ...
Retsepti idee võetud Nami-namist aga kogustega käisin üsnagi meelevaldselt ümber ehk panin silma järgi ja vastavalt poti mõõdule.

hapuoblikasupp kruupidega
Potti läks:
Leotatud kruubid u 2 peotäit(väikest)
veidi veise puljongipulbrit(Oscar)
soola ja pipart vastavalt maitsele(kruup võtab üsna palju endasse soolast)
vett u 1,5l - aga see kogus oleks võinud veidi suurem olla, sest supp oli vägagi paks
1 keskmine porgand ja 1 sibul tükeldatult ja väheses rasvaines kuumutatult
u 1dl kuubikuteks lõigatud suitsuliha(ikka praetult - ilma rasvata)
päris lõpus lisasin külmutatud spinatit 5 palli ja ribadeks lõigatud spinatit(ribadena 1,5 suuremat peotäit)
Kruubid keetsin pehmeks ja alles siis lisasin täpselt samas järjekorras kõik nagu eelpool kirja pandud. Rohelise lisasin viimasel hetkel.
Serveerisin keedetud ja hakitud munaga ning rohelise sibula rõngastega.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...