Kuskil siin blogis on see põhimõtteliselt juba esinenud aga seekord sai tehtud liivataignapõhjaga .... ja see on hoopis mõnusam. Või on see nüüd minu maitsemeeles aga muu taignaga tehtult jääks see kook minust söömata
Vaja läheb :
liivataigent 1 kogus(põhiretseptides kirjas)
700 gr kohupiima(seekord oli turult rasvane kohupiim- 12%-ne)
3 muna
u 1 dl hapukoort
suhkrut maitse järgi (aga u 1 dl)
vaniljesuhkrut u 2 tl
Liivataigen võitatud vormi suruda(nii põhja kui äärtele), kui kasutada silikooni siis võiga pole vaja määrida. Kohupiim segada muna,hapukoore, suhkru ja vaniljesuhkruga ning kallata taignale. Katta mustikatega(hea kui oleks veel külmunud olekus). Nüüd peaks peale puistama ka suhkrut aga kui see ununeb siis ei juhtu midagi koledat .... peale ahjust võtmist võib seda ka teha ja siis jääb kook veelgi ilusam(kristallid ei sula ära ja jääb selline härmatise sarnane ilme koogile).
Pöördõhuga ahjus peaks olema 30 minutit 180 kraadi juures. Kui ei kasuta pöördõhku siis u 200 kraadiga sama aeg.
1 kommentaar:
Tegin su kirsi-juustutordi ara, vaga hea tuli valja! aitah
Postita kommentaar