Lehed

26 mai, 2011

Šokolaadi-lagritsavaht

Üks maiustus mida ma ei söö ja mille lõhngi (viisakalt öeldes) tundub ebameeliv olevat on lagrits.
Aga mul on neli kaaskodanikku kes sööks igal võimalikul ja võimatul hetkel ja ükskõik mis kujul lagritsat.
Nii et kui kuulsin retseptist mis sisaldab lagritsakastet olin kindel ühes - ma teen seda niipea kui retsepti näen.
Tegemine on lihtne ja maitse , hmm .... on hea ... koos mustsõstardega ja seda inimesele kes EI pane lagritsat suhu :D . Muidugi kulus mul poole rohkem sõstraid kui lagritsasõbral aga siiski - magustoit on aus ja hää.
Retsept on Namist aga topeltkoguse lagritsakastega - ja vähem tõesti ei paneks.


DSC_5144

150 gr tumedat šokolaadi
 1 dl  vahukoort
1 dl  vahukoort vahustamiseks
 3 spllagritsakastet + veel 3-4 spl lagritsakastet*
serveerimiseks:
 1,5 dl veidi sulanud mustsõstraid 
lagritsakopvekke või - laaste**
Valmistamine:

Murra šokolaad tükkideks, pane kaussi. Kuumuta rõõsk koor tuliseks, kalla šokolaaditükkidele ja sega, kuni segu on läikiv ja ühtlane. Lase külmkapis kuni tund aega jahtuda.
Vahusta koor ja  sega esimene osa lagritsakastet šokolaadiseguga . Sega hästi läbi ja lisa ülejäänud lagritsakaste aga nüüd liiguta vahtu ainult niipalju et lagritsakastest tekiks tumedad triibud šokolaadivahule, jaota magustoidupokaalidesse.
Kaunista lagritsalaastude ja mustade sõstardega.



*             *             *
lagritsalaastud (kergelt soolased) ja vedel lagrits
* lagritsakastet saab osta teiselt poolt lahte hästivarustatud poodidest - seni oleme saanud Prismast.
** lagritsalaaste peaks saama Maksimarketist aga päris kindel ei ole

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...