09 juuni, 2010

Rootsi keeks

Esmaseks iseloomustuseks saan öelda, et lihtne teha ja valmib kiiresti.
Maitse kohta annan infot hiljem ... nüüd võin öelda, et olen leidnud endale uue lemmiku. Super! Mulle meldib see kergus ja õhulisus.  
Retsept võetud nami-namist.


DSC_2988

Koostise järgmine:
3 muna
2 dl suhkrut
1 sidruni koor ja veidi mahla(1 spl vaniljesuhkrut)
2,5 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
100 gr sulatatud võid
0,75 dl sooja vett

u 1,5 l keeksivorm võiga määrida ja riivsaiaga üle puistata.
Munad suhkruga vahustada heledaks vahuksja lisada sidrunimahl-koor või vaniljesuhkur. Küpsetuspulbriga segatud jahu ja sulatatud või lisada munavahule. Viimasena lisada soe vesi ja segada hoolikalt.
Valada tainas keeksivormi ja küpsetada 175 kraadises ahjus 40-45 minutit.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...