Lehed

17 juuni, 2009

Keefiri-kohupiimakook rabarberiga

Selle tegemiseks oli kaks , õigemini küll kolm põhjust. Esmalt oli koogi nimi saksakeeles "käsekuchen", teiseks oli pilt koogist selline kõrge ja kolmandaks oli nädalavahetus :) .
No kõigele lisaks oli aias veel piisavalt rabarberit.

hapupiima-kohupiimakook
Põhi:
150 gr (tumedat) jahu (tüüp 1050 oleks hea)
60 gr võid
1 muna
50 gr suhkrut
Siin asendasin mina 30 gr jahu kamajahuga pannes viimast samuti 30 gr.
Täidis:
900 gr kohupiima(kasutasin Tere kohupiimatoru a´300gr)
250 gr hapupiima/keefiri(kasutasin Gefiluse keefiri)
120 -150 gr suhkrut(sõltub kui magusat soovitakse aga pannes 150 saab ikka üsna magusa)
75 gr jahu
2 muna
u 2 tl vaniljesuhkrut
1 sidruni riivitud koor
400 gr rabarberit
vormi jaoks rasvainet
  • Tume jahu, või, suhkur ja 1 muna muretaignaks töödelda ja 30 minutiks külmkappi panna.
  • Vahepeal rabarberid koorida ja suupärasteks tükkideks lõigata
  • Ülejäänud ained ühtlaseks massiks segada(segasin keefiri, muna ja jahu esimestena kokku et vältida jahutükkide sisse jäämist ning et kohupiima vähem segada)
  • Tainas lahtikäiva tordivormi(suurem st 26 või 28 läbimõõduga) põhja ja u 1cm kõrguselt alumise serva äärtele suruda.
  • koogipõhi eelküpsetada 165 kraadises pöördõhuga ahjus kuni põhi enam rasvaselt ei läigi.
  • rabarberitükid segada kohupiimamassi ja valada eelküpsetatud põhjale.
  • küpsetada kuni kook enam keskelt ei võdise - u 40-60 minutit 165 kraadises pöördõhuga ahjus. Ise küpsetasi u 160 kraadises ahjus 60-65 minutit+ lasin jahtuda 1h ahjuuks praokil.

Kook lasta täielikult jahtuda enne serveerimist. Sobib eelmisel õhtul valmis küpsetada, sest jahtumine võtab mitu tundi aega. Täidis jääb pehme ka siis kui keskelt enam ei võdise. Riivitud sidrunikoor annab selle õige maitse koogile.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...